2022-11-26 41 浏览
呢到嘅Croffle/Pizza都极邪恶 大家一定要嚟试 ʕ•ᴥ•ʔ 餐厅地方比较细 位置唔多 但装修就真系几有特色 入面有超多bearbrick 啱哂钟意bearbrick嘅朋友去打吓卡(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 另外仲可以系openrice book定位 都几方便💛𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗕𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 自家制蟹饼配太阳蛋牛窝夫 ($148) ☞ 𝟵/𝟭𝟬见到好多人都系嗌花生酱个款 但我实在觉得太邪恶 同埋怕会太漏 所以就拣咗蟹饼呢款 但又几惊喜㖞❗️虽然价钱偏贵 但卖相已经好吸引🤤Croffle好松脆 浓郁嘅牛油香味配上蟹肉 无谂过咸味Croffle原来都唔错㖞♪(´ε` )另外自家制蟹饼有满满嘅蟹肉🦀配上流心太阳蛋同埋蒜泥蛋黄 令到两者唔会太干 个人觉得个酱都几加分 咸咸甜甜咁都几夹好好食🥰除咗伴碟嘅沙律菜之外 仲有少少嫩波菜中和一下腻感~𝗕𝘂𝗳𝗳𝗮𝗹𝗼 𝗪𝗶𝗻𝗴𝘀 ($88/𝗽𝗰𝘀) ☞ 𝟳/𝟭𝟬调味适中 味道不过不失 作为小食都唔错~𝗖𝗮𝗿𝗻𝗶𝘃𝗼𝗿𝗼 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 食肉兽 ($148) ☞ 𝟭𝟬/𝟭𝟬卖相虽然唔太吸引 但好有惊喜❗️Pizza好足料 芝士拉丝效果十足 而且落咗极多芝士

☞ 𝟵/𝟭𝟬

调味适中 味道不过不失 作为小食都唔错~

卖相虽然唔太吸引 但好有惊喜❗️Pizza好足料 芝士拉丝效果十足 而且落咗极多芝士 啱哂芝士控💛系我食过最邪恶最好食嘅pizza没有之一!! 我哋最后食唔晒 拎咗几块返屋企 再焗都好好食🥺
食肉兽

𝗛𝗲𝗻𝗱𝗿𝗶𝗰𝗸 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 (𝗛𝗼𝘁 $68) ☞ 𝟯/𝟭𝟬
(𝗛𝗲𝗻𝗱𝗿𝗶𝗰𝗸𝘀, 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲, 𝗥𝗼𝘀𝗲 𝗦𝘆𝗿𝘂𝗽, 𝗠𝗶𝗹𝗸)

无谂过cocktail都会有拉花 卖相都几靓嘅 但味道就真系唔太啱我口味 佢系指定served with hot 我以为衬热饮会好饮啲啦 但个人觉得gin嘅苦味加上朱古力嘅甜味唔系太融合到 所以饮落有啲奇怪 反而冻咗会好啲😂😂所以我都唔系好明点解佢要set咗热上??😂

𝗖𝗿𝗮𝗳𝘁 𝗕𝗼𝘁𝘁𝗹𝗲 𝗕𝗲𝗲𝗿 - 𝗗𝗿𝗲𝗮𝗺 ($58) ☞ 𝟳.𝟱/𝟭𝟬

相比起自己个杯 我就比较钟意佢地啲手工啤喇🥺呢到手工啤系狮子山下嘅 总共有三款 每款个名都几特别 有狮子山下、追求同梦想 无梦想嘅我地就梗系拣梦想啦🤞🏻入口唔太苦涩 口感反而几清爽 相比起平时嘅手工啤更易入口 仲带点麦味同淡淡嘅桂花味 值得推荐🥰

❣️价钱虽然唔算平 但pizza同croffle都好好食 而且选择都几多几特别 果然系人气Cafe💛

推荐指数:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3.5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4/5】

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
食肉兽