2017-08-01
今日有朋友出铜锣湾揾我食饭,我即日望下openrice 有乜正优惠先,见到一间单点半价,就即刻online booking👍🏼地点唔难揾既,就系珀丽酒店门口,一入到去差不多全场满座,眼见好多人叫burger... waitress 再拎menu 俾我,话单点半价只包括main course ,野饮都无半价,再望一望佢啲main 要$208-284,除非你拣炸鱼薯条$120。我真系唔知道,如果佢正价会唔会有人系cafe 食二百几蚊一个main,另一方面咁讲,如果为左做半价而mark up 到咁,唔好咁啦!好彩3:30前仲有午餐,望返个午餐一口价,包汤/茶/啡,价格正常。我同朋友都转返叫午餐,感觉好似比折完都要百几蚊既main (*无野饮)来得实际🙄个拉花无南瓜味既咸浓汤,样系好靓既,但饮完好颈渴。个burger 既汉堡煎得香但有啲散同干身左啲,薯条脆脆系唔错的,沙律配菜无任何sauce,而我朋友话个火龙果沙律唔错,但佢哋推介既玫瑰咖啡系怪味,系几得意既个味道。