2021-07-26
约好左听日打边炉, 所以今日简单食, 就老公食佢爱吃的饺子🥟。餐厅面积好细, 有大约5张痴得好埋既枱。好彩坐到一张最里面比较自成一角, 冷气❄️也比较充足的二人枱。我地嗌左四川担担面配粟米🌽猪肉饺子, 咖喱洋葱🧅猪肉汤饺同冻豆浆。四川担担面配粟米猪肉饺子 - 花生🥜芝麻酱足料, 啖啖浓郁惹味, 记住食之前先仔细捞一捞碗面, 芝麻酱汁沉左落个碗底到。大饺子的饺子用料新鲜, 相信正如佢地餐牌写住: 不做隔夜馅。肉馅调味偏向清淡, 很有家常菜的感觉。咖喱洋葱猪肉汤饺 - 呢份系我嗌既饺子, 调味同样给人健康清新既感觉, 不过好辣🥵, 只食得少辣既我同老公交换左D饺子黎食。豆浆(无影相) - 用料同样新鲜足料, 豆味浓郁, 好饮。我觉得大饺子是依北方做法的饺子, 可能因为饺子是北方人的主食吧, 所以他们的饺子皮都偏厚, 跟我最爱的太子喜相逢相似, 两者比较之下, 我还是比较喜欢喜相逢, 大饺子的饺子皮太多也偏硬。
豆浆(无影相) - 用料同样新鲜足料, 豆味浓郁, 好饮。