2022-09-14
今日同大家睇睇呢一间英伦特色西装店😌根据我哋两位食好西情报间谍嘅刺探,其实系以电影皇家特工为主题嘅精品猪肉餐饮专门店😽一睇全店别出心裁嘅各项装饰,就见到佢哋有几认真🤩以猪扒为题嘅菜式同样系一丝不苟㗎,有机会去铜锣湾行街,不妨都买返份轻食享受吓😝😝🥢Agent Eggy - Cheese Carbonara Porkchop with Fried Rice & Poached Egg $73讲到猪扒焗饭,我觉得都系要食最正宗嘅蛋炒饭底😌翻开表面嘅卡邦尼汁同埋芝士焗层,就可以见到内在干坤温泉蛋一粒😚搅匀之后成个饭水份几多,芝士更加可以做出拉丝效果😝每啖食到嘅味道都好丰富。猪扒每块大约系两三口嘅size,外带堂食一样咁方便😍😍🥢Porkchop Toast $55食得多猪扒包想转下款式追吓新鲜感?不如试吓呢一个精致外带式嘅猪扒多士☺️以纸盒盛载感觉都几实净😋拎去维园草地慢慢叹都完全唔成问题😌猪扒已经预先切好咗,就唔会出现咬到包、咬唔到猪扒嘅狼狈情况🥰丹麦包上面涂满左牛油,经过烤焗之后口感都几绵润🥺🥢Homemade Meatballs $28自家猪肉制造嘅大粒猪肉丸,一口咬落汁多又弹牙☺️自身嘅
🥢Porkchop Toast $55
🥢Homemade Meatballs $28
自家猪肉制造嘅大粒猪肉丸,一口咬落汁多又弹牙☺️自身嘅咸香风味唔错,可以先咬半粒感受原味,再沾上配搭用嘅烧汁,口感更加滋润😍如果配搭埋又滑嘅薯蓉就更加锦上添花啦。可惜今日就卖晒,希望下次嚟到可以试到😝😝