2023-09-03 1033 浏览
📍铜锣湾-蟹膳 @kanizen 🦀Waaaa! 不知不觉间已经同大家分享连续第三间嘅火锅!🍲❤️今次同大家分享嘅系比较特别啲~ 日式毛蟹火锅🍲✨呢一间餐厅有着满满嘅仪式感 食完好满足🥰🤍🦀行政套餐 $458/位 🦀蟹肉茶碗蒸首先打响头炮嘅系前菜 蟹肉茶碗蒸🥚食落去真系有幸福嘅感觉 因为每一啖都有蟹肉 蛋同蟹肉真系好夹🥺🔥btw 啲蛋好嫩!🍤松叶蟹天妇罗拼盘之后就有蟹脚蟹钳同埋杂菜等等嘅天妇罗拼盘❤️食落去有啱啱炸起嘅感觉热辣辣!另外最特别嘅系佢有只炸蛋🤣🤣咬落去真系有蛋黄流出嚟!唔错~ 🥬杂菜盘火锅执菜盘火锅包咗杂菜同埋稻庭乌冬!汤底方面就好普通嘅昆布汤~好处就系可以识到蟹肉嘅真味 坏处就系冇乜特别🤣不过对于我来讲清清地都唔错❄️🦀烧蟹钳/蟹钳蟹脚 蟹肉方面你可以拣烧咗或者生嘅蟹钳蟹脚落落去火锅度煮!✨🦀🍲我就两款都拣咗(*ˉ︶ˉ*) 烧蟹钳比较有调味!但系我同时都觉得如果剩系得杂菜打边炉都几闷🤣🤣所以如果大家有两位朋友以上都可以两款都叫 互相share下!🍦芝麻雪糕去到甜品方面你可以拣饮品或者雪糕!我自己就拣咗雪糕✨🤍咁啱𠮶日系芝麻味 好浓厚嘅口感!(●°u°●)​ 」❤️———-📍铜锣湾
📍铜锣湾-蟹膳 @kanizen 🦀

🦀行政套餐 $458/位