铜锣湾醉忘渔屋真系一间有惊喜嘅餐厅,佢嘅菜色真系好多元化,每一款都有独特嘅风味同口感。我去𠮶次试咗佢哋嘅吞云吐雾、日落、特上刺身盛、串烧盛合、太刀鱼汁烧、五色鱚扬き同福袋鲜鱼汤乌冬等好多款菜,每一样都好令我惊喜。▶️吞云吐雾$68呢个会有烟熏效果,打开芝士忌廉烟熏过,配上香脆紫菜,口感一流。芝士味唔会好浓,烟熏过嘅味道好正!▶️日落$68日落系薯仔沙律。薯仔嘅软绵绵质地、虾甜甜地,加埋薯仔里面嘅蛋黄渍,增加咗好多层次同口感,好味。呢两款沙律喺食材拣选同搭配上面真系有心思。▶️特上刺身盛(4点)$388有真鲷腩、金目鲷、赤贝同大拖罗等唔同种类嘅刺身,每一款都几新鲜。特别系赤贝好鲜甜,大拖罗好肥美。▶️串烧盛合$158串烧盛合有鸡翼、猪腩、牛舌、鸡软骨同青椒仔等唔同口味嘅串烧,全部烤得刚刚好。烧烤技巧掌握得唔错。▶️ 太刀鱼汁烧$128太刀鱼汁烧系肉质厚身有口感,特制嘅汁料增添咗独特嘅风味。▶️五色鱚扬き(3件)$128鱼炸得脆口金黄,每一口都好满足。外层嘅酥脆同内部嘅鲜嫩,彩色粒粒嘅炸法卖相唔错。▶️福袋鲜鱼汤乌冬$108汤底浓郁,鲜鱼嘅鲜味充满口腔。乌冬面条嘅弹牙口感同汤汁嘅滋味相辅相成,每一口都满

▶️吞云吐雾$68

▶️日落$68

▶️特上刺身盛(4点)$388

▶️串烧盛合$158

▶️ 太刀鱼汁烧$128
太刀鱼汁烧系肉质厚身有口感,特制嘅汁料增添咗独特嘅风味。

▶️五色鱚扬き(3件)$128

▶️福袋鲜鱼汤乌冬$108
汤底浓郁,鲜鱼嘅鲜味充满口腔。乌冬面条嘅弹牙口感同汤汁嘅滋味相辅相成,每一口都满足。

餐厅价钱非常经济,食物有质素,性价比高。