2021-09-08 1679 浏览
为食妹8月birthday month,食得太多野而家要实行1️⃣6️⃣8️⃣断食减肥法还债😂 朋友约我weekend食花见嘅Omakase lunch set,提早接近一个月book枱,都要食2:30 - 4pm𠮶round,大家记得要预时间早啲book枱😝食Omakase主要都系坐bar枱,可以直接同师傅倾偈😙 餐厅座位不多,有一间VIP房,bar枱大概只有10-12个位,环境舒适干净,店员都好殷勤,不过serve我哋个师傅就比较cool,问多两句佢都好似有啲唔耐烦,呢个位扣咗啲分🥸~~~~▫️ 料理长发板 十二贯 ($460) ⭐️8/10Lunch set 十二贯已包前菜、茶碗蒸、面豉汤同渍物😚 由于为食妹对部分海鲜敏感,所以落单嘅时候有先同师傅讲有咩海鲜唔食得,等师傅安排😉 十二贯寿司味道从淡到浓,一开头主要系白身鱼、八爪鱼、帆立贝,之后就会慢慢上较浓味嘅赤身鱼,包括拖罗同左口鱼😍 帆立贝天妇罗炸粉薄,外脆内软,连一块紫菜包住食,超正🤩 甜虾寿司好有层次,刺身上再有虾蓉同虾膏,口感丰富,一食难忘😍 大拖劲肥美,肉质充满油香,入口即溶,劲想食多件🤤 海胆杯一上枱我哋已经流晒口水,味道鲜甜,好耐
~~~~
▫️ 料理长发板 十二贯 ($460) ⭐️8/10

帆立贝天妇罗炸粉薄,外脆内软,连一块紫菜包住食,超正🤩

大拖劲肥美,肉质充满油香,入口即溶,劲想食多件🤤 海胆杯一上枱我哋已经流晒口水,味道鲜甜,好耐无喺香港食过出色嘅海胆🥳

仲有最后一道灸烧左口鱼,面头加咗葱花同樱花虾之后超惹味,油香满溢,好好食😱

上晒十二贯寿司之后,餐饮可以拣即磨咖啡/手打抹茶,我哋两个都拣咗手打抹茶🍵,上枱好有正宗日本风味,茶香消滞,好满足🥰
整体嚟讲食物都好高质,坐得又舒服,可以同两三个朋友嚟慢慢食饭倾偈❤️ 如果师傅亲切啲,成个experience会更完美🍣
💟回头指数:7/10