2018-12-19 238 浏览
几个月前试左人生第一块吉列牛,一试爱上,不过香港真系唔多餐厅食到。今日有幸发现多一间餐厅有吉列牛,仲要开系我经常出没既铜锣湾,以后可以经常黎食喇🤤。果阵岩岩好中午时份阳光好猛烈,系窗边透入黎既日光再加上餐厅日系风格,令我恍如置身于日本,好舒适享受☺️。哩个咁精致既铁炉专门烧吉列牛。每张枱上面都放左一个,黎到当然要试下。吉列牛定食份量一啲都唔少,饭份量都颇多,吉列牛有成九件咁多🤤。吉列牛外边金黄色,内面就处于生既状态粉粉地色。我个人觉得吉列牛烧一分钟,牛既口感同火喉系最好。烧完后吉列牛边边会脆脆地,牛肉肉质好结实,不过咬落好淋充满肉汁。如果一份唔够喉,可以加$98追加多一份列吉牛。哩到既馒鱼饭都唔错,用火炉烘分半钟左右就食得。馒鱼份量睇相就知有几足料🤤。馒鱼肉质结实,无腥味。蟹籽、蛋丝、海苔同珍珠米混合埋一齐,真系好夹。紫薯Latte超香紫薯味,甜度适中,奶油部份都唔腻。😍😍😍大爱~~蜂蜜红枣茶好养身,甜度同样调较得岩岩好,味道都好好👍🏼👍🏼。

吉列牛定食

吉列牛外边金黄色,内面就处于生既状态粉粉地色。

原条鳗鱼蟹籽釜饭

紫薯Latte