2022-11-28
好耐冇食过pancake了,间唔中就有股甜品瘾。知道铜锣湾有一间pancake好打卡,就揾咗朋友同我一齐去。餐厅位于铜锣湾Donki对面,大家行完donki扫货就可以过对面食甜品喇。<Homemade 和牛汉堡班戟> $158拣咗一款咸食作主食,和牛汉堡班戟外表同一般嘅汉堡太大分别,只不过汉堡包嘅皮转咗班戟,除咗和牛同埋班戟,入面仲有两款芝士、薯饼同埋生菜。和牛汉堡食落juicy,薯饼香脆,整体食用很满足。伴碟沙律用上胡麻酱汁,味道正常。<Mont Blanc pancake> $148我哋拣咗紫薯 + 抹茶 pancake + 焙茶雪糕,pancake喺想黎打卡的原因。好鬼打卡able,劲多嘅紫薯丝包裹pancake,质感细滑,加埋抹茶味嘅pancake,略带苦涩嘅焙茶雪糕,正好味道balance返。<焙茶富士山/抹茶富士山> $48好多客人都点呢两款富士山,我都不例外。两款都用咗400次奶盖做主打,店家介绍可以先品尝表面的浓厚奶盖,然后搅拌20下感受奶盖、抹茶和牛奶的质感,最后再融合佢哋变成抹茶/焙茶牛奶🥛。咁有心机难怪成为人气之选。
餐厅位于铜锣湾Donki对面,大家行完donki扫货就可以过对面食甜品喇。 <Homemade 和牛汉堡班戟> $158
和牛汉堡食落juicy,薯饼香脆,整体食用很满足。
伴碟沙律用上胡麻酱汁,味道正常。
好多客人都点呢两款富士山,我都不例外。