2018-02-24
一个机原巧合既情况下,比我见到呢间日式烧肉店口埤唔错,任烧都系$278,仲要加$28就有和牛任食!!😍 虽然只属澳洲牛,但其实油花都算唔错,而且只系加$28咋㖞,性价比相当高😋职员安排我地两个人坐6人枱,坐位相当宽敞;不过抽风系统非常差!! 😫每个炉虽然都有一条吊挂式抽烟管,但如同无物,成个场都烟雾弥漫😩安顿好之后,就二话不说同职员落左四份和牛一份有4件,虽然油花较为粗糙,但烧完之后却满布油香,又唔韧我地两个人都食左16份😆每枱都会送一份海鲜拼盘,有鲍鱼、大虾、蚝、贵妃妦、扇贝,当中只有大虾同蚝可以免费任食之外,追加其他海鲜就要另外收费由于我地都唔擅长烧海鲜,所以全部都烧到比较干身;但即使系咁,鲍鱼同大虾都仍然弹牙,大虾更有Encore添贵妃妦亦都好好味,大大只,啖啖肉!! 😋不过蚝就唔好,烧完缩左水,变到细细只,食左都唔觉😑我地都系烧牛肉为主,斋牛肉已经有11个部位!! 胃真系唔够大,只能试到9款,当中酱烧牛排骨、牛小排、安格斯都值得encore;中意重牛味而又唔怕肥既人仲可以试埋牛五花添。除左烧肉之外,仲有刺身同熟食试左几款刺身,质素都系一般,但仍然有特别之选!! 😏呢度居然有平时
安顿好之后,就二话不说同职员落左四份和牛
一份有4件,虽然油花较为粗糙,但烧完之后却满布油香,又唔韧
我地两个人都食左16份😆
我地都系烧牛肉为主,斋牛肉已经有11个部位!!
除左烧肉之外,仲有刺身同熟食
试左几款刺身,质素都系一般,但仍然有特别之选!! 😏呢度居然有平时少见既左口鱼刺身😯:微微烧过既左口鱼,鱼油迫哂出黎,非常滑身,加上少许火炙味,一直都中意食左口鱼既我觉得唔错😋;
熟食
炸芝士年糕 – 同平时放题果D无分别
炸南瓜饼 – 南瓜味无乜,反而食落系炸面包味
厚烧玉子 – 唔会话好甜,但我一直都麻麻地玉子,所以只食左一件
海胆炒饭 – 本来对佢都几有期望,但食左一啖之后真系顶唔顺佢既怪味,唔能形容系乜味,只能讲唔系我平时食开既海胆味😥
炸鸡芝士石锅饭 – 炸鸡就比较鞋同厚粉,但火炙过既芝士几好味,而且芝士汁唔少,配上有点弹牙既白饭,唔错;🤓
呢度食物款式好多,烧肉既选择都算多,而且仲有提供前菜、热食、小食同刺身,可以满足下唔同既食欲😌,加上系铜锣湾以呢个价钱算系唔错既选择。不过需要注意限时2小时,如果一大班人想边食边倾就要留意下😐