2022-01-10
又系一间小舖,其实地点非常方便,不过就喺个小商场入边,未必好起眼,店内只有几个座位,但感觉上好warm,而且可以好近距离咁同店主交流,店主好乐意分享无论关于咖啡又或者佢自身嘅少少故事😍欣赏店主Emily嘅勇气同热诚,无论系以前去韩国working holiday, 又甚至要喺30岁嘅时候,生命要有啲突破同不同,决定要自己创业,开咗呢间「而立」👍🏻佢用嘅咖啡豆品牌来自匈牙利,比较少见,Espresso就用佢哋嘅house blend, 手冲就用呢个品牌嘅single origin, 佢哋亦有售卖house brand嘅咖啡豆同挂耳手冲包,自己都买咗佢嘅挂耳手冲返屋企试,$18包,买五送一,觉得品质度几唔错,另外店里面亦有几款店主自己烘焙嘅bakery卖,下次去一定要试吓😋Ethiopia honey $60- 当日就试咗佢嘅Christmas special ‘Ethiopia honey’, ~ Black tea, Ginger, Lemongrass~~饮落去又真系几有圣诞嘅感觉🥳总括嚟讲,佢嘅地点其实好方便,同SOGO同一条街,店主健谈又有热诚,系一定会再去嘅咖啡店
Ethiopia honey $60