2017-03-14
其实我来食甜品架咋。身为香港人,应该知道如果去港式嘅甜品舖一般都唔可以坐得耐。食完你嘅甜品啲碟就会俾人即刻收走,想坐得多一阵都会比人哋望住,唔走唔得。来西餐厅就唔会有呢个情况了。因为想坐耐少少,结果一坐就2小时。点左3个甜品,一共$19x。服务唔错,期间又帮我地refill 水, 没有吹我哋走。 收费好合理,不过味道最紧要。Tiramisu 就系比较普通。食落去冇乜特别话好好食, 但系真系OK,所以我地都食哂 XDRaspberry Panna Cotta卖相唔太讨好,好似啫喱杯咁,而且同我平时叫果d panna cotta 完全唔同。不过佢其实几好味,够creamy, 同Raspberry 味几夹。Chocolate Truffle cake三款甜品中最好味的一款,朱古力迷必点啊!朱古力味够哂浓,蛋糕同朱古力嘅比例啱啱好,唔会有食一啖就觉得好甜嘅感觉。我觉得试一次就够喇,会试下其他店。
因为想坐耐少少,结果一坐就2小时。点左3个甜品,一共$19x。服务唔错,期间又帮我地refill 水, 没有吹我哋走。 收费好合理,不过味道最紧要。 Tiramisu 就系比较普通。食落去冇乜特别话好好食, 但系真系OK,所以我地都食哂 XD Raspberry Panna Cotta
卖相唔太讨好,好似啫喱杯咁,而且同我平时叫果d panna cotta 完全唔同。不过佢其实几好味,够creamy, 同Raspberry 味几夹。 Chocolate Truffle cake
三款甜品中最好味的一款,朱古力迷必点啊!朱古力味够哂浓,蛋糕同朱古力嘅比例啱啱好,唔会有食一啖就觉得好甜嘅感觉。 我觉得试一次就够喇,会试下其他店。