2023-07-14
南洋家📍铜锣湾摩顿台13-33号湾景楼地下6号舖今日去铜锣湾朋友屋企,谂住买D外卖上去一齐食,行过见到呢间店有多国菜,有印尼、新加坡、马来西亚、泰国等等……所以我地决定买唔同食物黎食下😋猪颈肉炒饭$50 任选三𩠌$100- 海南鸡- 泰式香叶肉碎- 泰式凤爪+$10可买白饭一个猪颈肉炒饭好香好入味,食到好多猪颈肉粒同蛋粒👍三个𩠌份量绝对足够两个人食,海南鸡肉嫩,鸡肉肥美🐔,香叶肉碎辣辣地,好适合用黎送饭食🍚,泰式凤爪啖啖肉,酸酸辣辣好惹味,又爽口👍👍甜品👇新加坡班兰蛋糕$25千层糕$25黄金糕$25班兰蛋糕一打开盖就闻到好香,食落又唔会太甜,好松软👍,千层糕就有三种口味( 斑兰味、黑芝麻味同南瓜味),口感软糯Q弹,好香椰汁味,喜欢椰汁的人一定会中意🥰黄金糕口感都好好,又唔会好甜,值得一试🥰饮品👇香茅柠檬薏米水$20淡淡的香茅味,加埋柠檬同薏米,好Fresh又可以清热去湿😃竹蔗茅根马蹄水$20清清甜甜,好解渴😆夏天消暑必备😁最后见到有虾片卖,25蚊大大包,块块都好完整唔会碎晒,好脆好好食,一边睇电视一边食,食唔停口添呀~🥰下次再去开铜锣湾一定会再买❤️
📍铜锣湾摩顿台13-33号湾景楼地下6号舖
千层糕$25
黄金糕$25
饮品👇
香茅柠檬薏米水$20
淡淡的香茅味,加埋柠檬同薏米,好Fresh又可以清热去湿😃
竹蔗茅根马蹄水$20
清清甜甜,好解渴😆夏天消暑必备😁
下次再去开铜锣湾一定会再买❤️