因为唔想食太贵但又想食和牛所以就叫咗中间的价钱Set B了\(//∇//)\和牛不是日本的但澳洲和牛我也觉得足够了~头盘分别有乐天和蕯摩两种的牛肉,每一个部分都是不同的,就介绍我最爱的两款牛肉啦(>^ω^<)萨摩牛牛后腿肉薄切和乐天澳洲和牛赤肉配烧肉汁,牛后腿肉肉质真系好嫩的而且油脂唔会过多(*ˉ︶ˉ*)另一款和牛配烧肉汁味道会重d但和牛油脂就有很多加上烧完真系好香!美国肩胛牛肉同牛五花,系一种好正宗嘅食法,令人一试难忘😍。肩胛牛肉因为肉质结实同埋带有少少嘅肉筋,所以一烤出嚟之后外层带脆,入口之后肉汁满溢,非常多汁同富有嚼劲,肉味浓郁得嚟又唔会过于肥腻👌。而日式牛五花嘅薄切就完全系另一番滋味,肉片中间嘅油花分布得非常均匀,每一片都系精心挑选嘅。烧烤嘅时候,火候要控制得好,咁啱好嘅话,可以将油脂嘅香味完全释放出嚟,食落去既滑爽又鲜美,啖啖肉香🤤。喺烧肉店用木炭火烤出嚟嘅牛肉,无论系视觉定系味觉都实在太诱人啦🥩。特别系同一啲新鲜嘅蔬菜拼盘嚟食,唔单止健康,个口味搭配得天衣无缝,真系令人赞口不绝啊👏。下次去日式料理餐厅,记得一定要试吓呢啲牛肉嘅烧肉,保证会令你爱上,食极都唔会
美国肩胛牛肉同牛五花,系一种好正宗嘅食法,令人一试难忘😍。肩胛牛肉因为肉质结实同埋带有少少嘅肉筋,所以一烤出嚟之后外层带脆,入口之后肉汁满溢,非常多汁同富有嚼劲,肉味浓郁得嚟又唔会过于肥腻👌。而日式牛五花嘅薄切就完全系另一番滋味,肉片中间嘅油花分布得非常均匀,每一片都系精心挑选嘅。烧烤嘅时候,火候要控制得好,咁啱好嘅话,可以将油脂嘅香味完全释放出嚟,食落去既滑爽又鲜美,啖啖肉香🤤。喺烧肉店用木炭火烤出嚟嘅牛肉,无论系视觉定系味觉都实在太诱人啦🥩。特别系同一啲新鲜嘅蔬菜拼盘嚟食,唔单止健康,个口味搭配得天衣无缝,真系令人赞口不绝啊👏。下次去日式料理餐厅,记得一定要试吓呢啲牛肉嘅烧肉,保证会令你爱上,食极都唔会觉得厌!🤩👍
套餐还有包含了海鲜,有虾,牛油帆立贝,蚝,墨鱼仔和多春鱼,每一款质素都是不错的;-)