2022-09-24 41 浏览
如果食饭时间喺铜锣湾想揾一间靓靓哋,质素又唔错嘅餐厅,同朋友慢慢紧食个午餐,其实都几难😵不过上次就发掘左喺铜锣湾咁繁忙嘅地带,都有一间非常打卡able质素高嘅Cafe!😋🖤波菜鸡肉忌廉意大利饭 $89菠菜香味几重,食落去都有一阵蔬菜味,但系清新甜嘅,唔会好大浸草青味~鸡肉都几厚肉,肉质鲜甜 ,成个饭味道都唔错!不过份量就唔算太多,男仔食就未必够饱啦🤔龙虾汁大虾意大利面 $128头先𠮶款就比较清淡啲,呢一个就啱晒钟意口味比较重嘅朋友,香浓嘅龙虾汁,有一种酸甜香味,虾肉新鲜弹牙😎几好食!不过一样份量就唔算太多啦~~午餐仲跟咗一个餐汤,𠮶日嘅蘑菇汤😊真系好出色!!有一种粟米浓汤嘅感觉,比较浓稠酒味道比较甜,好饮❤️❤️❤️价钱就有特饮,我就叫咗彩虹梳打同蜂蜜柠檬梳打,彩虹梳打有啲似杂果宾治咁,卖相颜色丰富真系几靓😚蜂蜜柠檬梳打我自己就好钟意,柠檬嘅𠮶种甜度适中,有一种以前细个食蜂蜜糖𠮶种咁😂但同时亦都有柠檬𠮶种酸味中和~~餐厅环境真系好靓,充满左粉红色嘅花花同装饰品😍女仔打卡真系几好嘅选择!另外,特别一赞服务真系好好,𠮶日楼面得一位哥哥仔系侍应,真系好有礼貌态度好好👍🏻😌

波菜鸡肉忌廉意大利饭 $89

龙虾汁大虾意大利面 $128