2023-10-19 208 浏览
最近起屋企楼下商场消费,满左指定金额送咗张Fashion Walk电子餐饮劵,琴日咁岩有事要出铜锣湾,晚餐时顺便使用埋呢张劵(最尾唔记得用🤭)香港地有多间美式汉堡店,Shake Shack、Five Guys、Triple O’s⋯起google map搜索下都好易揾到,小妹都食过以上三间,各有特色!而Fashion Walk咁啱有间美式汉堡店符合到小妹要求,就系《Burgeroom》❣️睇OpenRice 先知原来Burgeroom 起尖沙咀美丽华商场都有分店,多数网民介绍Burgeroom既汉堡包款式选择多及好大份,即使素食者都适合,餐厅有提供IMPOSSIBLE Burgers 及沙律🥗。另外餐厅除咗有室内座位,仲有室外雅座添,就算落大雨都唔怕淋雨架❣️店员安排我哋坐室内,小妹决定只点一份汉堡同朋友分享,再加份小食同两杯饮品,份量足以两位女士完食🤭🤭🍔 大烤菇芝士牛肉汉堡+菠萝🔸🔸牛肉同菠萝果然系绝配,牛肉多汁一啲都唔干柴柴;菠萝及烤菇味道刚好,唔会烤过火;汉堡包有啲干,可能因为小妹分开逐件食,如果一次过咬一啖应该系啱啱好😉可惜小妹个口唔够大🤣🤣🍟 芝士旋风薯条🔸🔸薯条有分直薯条及旋

🍔 大烤菇芝士牛肉汉堡+菠萝

🍟 芝士旋风薯条
🔸🔸薯条有分直薯条及旋薯条,小妹一眼决定要旋薯条,因为好似以前食《哈迪斯》咁(唔小心暴露年代😏)好想讲「Wow~啲薯条好好食🤤配埋香浓芝士酱、鲜甜茄汁🥫,简直系完美!」

🥤自家制蜜桃冰茶、菠萝冰茶
🔸🔸每杯冰茶都系红茶底,唔太甜同有果肉,加埋片薄荷叶更清爽,咬啖汉堡再食条薯条,然后啜啖冰茶,顿时觉得无咁热气🤭🤭好过饮汽水添!

呢度有位女店员服务好好丫,小妹感到好温暖,由于昨晚落大雨,入店前温馨提示「慢慢嚟唔洗急架」,因张枱面积唔系好大,放低两杯饮品同薯条已经位置唔多,到上汉堡包时女店员又好窝心咁提示「小心丫」超加分吖😍😍

Burgeroom午市同下午茶都有做套餐优惠,几抵食添,小妹估计平日午市应该都几多上班族帮衬🤔而家全日仲有个啤酒优惠$39/500ml,昨晚都见几多客饮啤酒叹汉堡👍🏻👍🏻👍🏻
自家制冰茶
芝士旋风薯条