2018-04-10 124 浏览
成日去铜锣湾唔知食咩好 今次终于有好推荐啦呢间餐厅好适合情侣去 地点又就脚地铁站一出就系 完全唔洗揾 好方便高级餐厅既格调 餐厅环境气氛超级好 餐厅有两层 下层主要系饮野为主 上层就系食野为主当日都好多人选择去个到庆祝生日服务员都非常有礼 细心介绍当日美食推荐我同朋友两个人就叫左 两个set dinner 西班牙黑毛猪餐($558)火炙A5和牛配牛肝菌意大利饭 (498) 呢个set dinner相当抵食 有哂餐包、沙拉、小食、开胃甜品、主菜、餐汤、饭后甜品 餐饮 每一环都唔马虎上菜安排时间妥当 先上左餐包 餐包仲附上简介 介绍面包既制作的健康材料 令我地食得安心 面包都闻落好香小麦味最值得一赞既系带牛油都特别加有好香既黑松露配面包食一流餐汤 我地就一人简左蕃茄苹果蟹肉汤同黑松露花胶炖汤各有特色 蕃茄汤完全系用鲜茄新鲜制作 加入苹果榕更香甜 加上啖啖蟹肉 至于中汤 就好香黑松露味 店员有话系炖左几个小时以上难怪咁好饮 加上花胶又养颜 好岩女仔饮沙拉都好好食 一个叫左烟三文鱼凯撒沙律同夏威夷香葱吞拿鱼鲜虾沙律 两样材料都好新鲜 味道都无得挑剔然后就上左个开胃甜品 青柠雪芭 非常开胃等左阵
成日去铜锣湾唔知食咩好 今次终于有好推荐啦

至于中汤 就好香黑松露味 店员有话系炖左几个小时以上
难怪咁好饮 加上花胶又养颜 好岩女仔饮

然后就上左个开胃甜品 青柠雪芭 非常开胃
等左阵就上左主菜
朋友就叫左西班牙黑毛猪七成熟,应我就叫咗火炙A5和牛配牛肝菌意大利饭 上菜前,服务员仲特登表演左如何火炙A5和牛 场面相当吸引 令我地食欲大增

和牛仲有入口即化既感觉

以佢嘅配菜焗薯都绝得好有水准 睇得出系新鲜嘅好材料

最后就系是日嘅甜品 仲特登俾我哋拣咗一人一款甜品
系足材料既桂花糕同好浓咖啡mousse

最后仲有餐饮 我地就叫左一人一杯热柠水
绝对推荐比所有情侣既好地方 适合所有纪念日既庆祝活动!
2018-04-04