2024-06-04
同朋友嚟到粉红打卡港女餐厅🤣最近新出咗300kcal轻盈午餐配营养奶昔,可以自选饭面、主食仲有素食选择~奶昔最吸引,七彩颜色仲要材料好有营养🌈▶️ 慢煮鸡胸乔麦面 ($138)摆盘望落丰富旁边有沙律菜🥗简单用沙律酱调味加入南瓜籽、青瓜、车厘茄钟意佢个紫薯蓉🍠用上真紫薯,口感粉糯,比黄番薯苦少少但都有甜味充满花青素同膳食纤维💜健康又美味乔麦面面质同预期有出入🙈唔系一般日式幼身有麦粒嘅𠮶种,呢个似米线,好滑捋捋朋友话呢个系蒟蒻面,我都系第一次食入面加咗紫菜饭素调味一片片薄身鸡胸肉肉质鲜嫩,完全唔干👍🏻系佢哋自己慢煮而唔系包装嘅带芝麻酱味道▶️ 南美洲海虾椰菜花黎麦饭 ($138)朋友嘅choice有四只南美洲海虾,口感爽脆,不过冇乜味道😗椰菜花饭调味方便做得几好,加入藜麦令佢冇咁单调▶️ 五谷红豆- Grooot|红豆、红枣、红米、枸杞、红莲子、红皮花生、黑米、山药、小米、黑豆、黑芝麻|期间限定款!红豆味最重🫘有啲似维他奶红豆奶其次系黑芝麻,会饮到啲粒粒粉因为好多「米」,令饮品好杰身饱肚底部有蓝色嘅仙草、寒天同奇亚籽,超有质感💗甜度适中▶️ 红- Iron文|杂莓、红肉火龙果、柠檬、果仁|系杂果s
仲有素食选择~
奶昔最吸引,七彩颜色仲要材料好有营养🌈
▶️ 慢煮鸡胸乔麦面 ($138)
摆盘望落丰富
旁边有沙律菜🥗简单用沙律酱调味
加入南瓜籽、青瓜、车厘茄
充满花青素同膳食纤维💜健康又美味
朋友话呢个系蒟蒻面,我都系第一次食
入面加咗紫菜饭素调味
带芝麻酱味道
▶️ 南美洲海虾椰菜花黎麦饭 ($138)
朋友嘅choice
有四只南美洲海虾,口感爽脆,不过冇乜味道😗
椰菜花饭调味方便做得几好,加入藜麦令佢冇咁单调
▶️ 五谷红豆- Grooot
期间限定款!
红豆味最重🫘有啲似维他奶红豆奶
其次系黑芝麻,会饮到啲粒粒粉
因为好多「米」,令饮品好杰身饱肚
底部有蓝色嘅仙草、寒天同奇亚籽,超有质感💗
甜度适中
▶️ 红- Iron文
|杂莓、红肉火龙果、柠檬、果仁|
系杂果shake,主要系杂莓味道🍓
同上面𠮶个好唔同,呢个清爽啲
钟意佢唔太甜,冇额外加糖
同样有蓝色嘅仙草、寒天同奇亚籽
▶️ 南瓜汤 Pumpkin soup ($48)
面头淋上忌廉、加咗花瓣同南瓜籽
南瓜味天然且清甜🎃稀杰度啱啱好
▶️ 黑松露野菌汤 Mushroom Soup ($48)
黑松露味道超浓郁🍄🟫同样有忌廉
比南瓜汤咸啲,但味道仍然颇天然
食物好味🫶🏻材料原始天然但调味好
食完之后觉得自己补充咗好多营养🥰
最推介系佢啲奶昔🥤七款任拣真系好吸引,仲要全部都好饮唔伏
服务好好,好细心,临走仲帮我哋喺门口影咗张合照留念🤣
内在环境周围都系花墙,满足到少女心
超适合喺度庆祝生日、情人节或其他特别节日
同一班friend嚟开party都OK
入面仲有两只宾尼兔仔🐰好可爱
价钱合理,计埋加一大概$200/人,物有所值~
佢哋仲有推出「花花英式下午茶」,只需$398🌺卖相超精致打卡able,有兴趣快嚟试吓啦