2018-11-13
今日同成班跳舞Buddy去左食个饭,庆个生⋯⋯呢间餐厅位于铜锣湾Sogo附近,地理位置超方便。餐厅有Set Dinner,除了主菜外,仲包自助沙律吧及龙虾汤。龙虾汤个味几浓郁,不过味道就偏咸左少少。面包有烤过再拎出黎,食落仲暖暖地。忘记影个沙律吧,虽然唔算好多选择,不过都有几款菜、配菜及汁可以选择。呢个系特价餐,$238就已经有美国西冷牛排配鹅肝啦!不过牛排唔算好厚,而且鹅肝的油香唔太劲,不过一分钱 一分货,系咁上下架啦⋯我们另外仲叫左一份牛排,但我已经无印象叫左边份了,不过呢块牛排的肉质比特价餐个块更优是质,牛味都较浓。由于我们有不吃牛的朋友,所以我们Extra叫左一碟纽西兰钻石蚬意大利粉。蚬肉都几大粒厚肉,意粉有辣味,所以都几开胃。我最钟意系呢客岩盐香煎阿拉斯加银雪鱼排,餐厅将煎香热辣辣的鱼排,放上粉红盐砖上,以达到这调味的效果。虽然D骨对我黎讲多左少少,不过鱼肉都几滑溜。另外想大赞系配牛排的薯条系新鲜炸起,唔会过份油腻,不过薯味重,加上外脆内软,而且有得免费Encore,系必食之选!
龙虾汤个味几浓郁,不过味道就偏咸左少少。
面包有烤过再拎出黎,食落仲暖暖地。