餐厅: Shack Tapazaka
资讯:

来到铜锣湾真工业风日式Tapas酒吧餐厅💛 @shack.tapazaka ,超有feel啊!!! 不过可惜现在夜晚都唔可以系度饮下酒chill下,唯有带外卖返屋企叹!!..🍗 黑蒜油镬仔炒饭配炸鸡 Black Garlic Oil Fried Rice w/ Fried Chicken呢个真心正!!! 炒饭面铺满劲多葱!! 仲要俾埋只蛋你自己倒,怕预先倒左蛋落去饭度拎返去会唔靓,而且千叮万嘱叫你将蛋白同蛋黄分开,俾埋个纸杯你装,将D葱堆返去圆形留中间位,然后只将蛋黄倒系饭面,卖相超靓啊!! 店主果然细心!! 除左味觉加分外,也不忘照顾我地呢D相机食先既吃货要影靓相😆 讲返个饭,好好食, 捞埋一齐好juicy,葱多真系劲香! 炸鸡唔驶点酱都好食,肉嫩,又唔会太咸,我钟意!..🍖烧猪肉卷饭团Grilled Rice Sticks w/ Pork slice呢个有D似台湾既肉卷饭团烧咁,系用猪肉包住饭咁整成一串去烧,口感几烟韧,猪肉好juicy,配埋饭食唔错!..🦪酥炸吉列蚝Deep Fried Oysters Cutlet酥炸吉列蚝有5只,有烧汁俾你点住食,粉薄,蚝肉肥美新鲜! 我都几钟
🍗 黑蒜油镬仔炒饭配炸鸡
🍖烧猪肉卷饭团
🦪酥炸吉列蚝
Deep Fried Oysters Cutlet
酥炸吉列蚝有5只,有烧汁俾你点住食,粉薄,蚝肉肥美新鲜! 我都几钟意😋 旁边伴有沙律菜,加上醋汁几好味!.
🍢烧牛串 Grilled Beef Kushiyaki
烧牛串有2串,伴凉拌莲藕既小食,又几得意! 牛肉串烧OK,不过肉味无咁出~ 本身配既酱汁系带辣既wasabi烧汁,感觉几有趣!.
🥩铁板蒜片牛柳粒 Garlic Beef Cubes
呢个几好味bor! 牛柳粒好juicy,而且肉味浓郁,加埋蒜片真心正! 底下有煎香左既半个洋葱,不过就咁食洋葱都几辣下🤣.
下次有机会真系要去餐厅堂食饮下酒食下串烧先够CHILL啊!!!🍻
黑蒜油镬仔炒饭配炸鸡
酥炸吉列蚝  及  烧牛串