2017-03-02 1948 浏览
今日系维园行完年宵,就黎到呢间想试好耐嘅咖啡弄,佢嘅位置都几格摄,而且系外面亦都唔算显眼,睇清楚地图,揾到一个细细的入口位,行咗上楼梯之后,见到大概有10数人排紧队,我哋两个人需要上前入门口,再揾揾店员,拎张飞仔,返返去楼梯位置排队。如下图所示,前面有一个号码牌,叫到自己Number就可以进场啦!现烤熏鸡吐司披萨好多人都话呢度嘅松饼好好味,但试左呢啲嘅热食之后,你会爱上,新鲜热辣整出嚟嘅吐司披萨系我重点推介之一,烤制出嚟嘅外层好香脆,里面夹杂着啖啖鲜嫩嘅鸡肉,加上佢里面嘅酱汁,成个配搭一绝!(佢旁边既蛋黄酱亦都唔错,可以就咁食)玉米里航起司可颂呢个亦都系重点推介,就咁睇个名未必似系啲乜嘢嚟,但睇完相之后,大致上系牛角包夹杂着一大堆芝士加火腿,因为包嘅外皮都几脆,所以建议切开来食嘅时候,不妨可以切大旧啲,如果唔系会好容易散晒。可以配合旁边白色嘅酱汁去食,味道更加出色,相信系佢哋特别调制嘅,类似有沙律酱加少少蒜,同埋大有少少微酸嘅味道,如果有机会再嚟,我一定会再试!冰鲜果茶里面有多种嘅果肉,酸酸甜甜嘅,饮起上嚟都几开胃,只系略嫌味道比较重,如果可以清啲,个感觉会更加Fresh!Oreo碎片
现烤熏鸡吐司披萨
(佢旁边既蛋黄酱亦都唔错,可以就咁食)

冰鲜果茶
冰鲜果茶

Oreo碎片沙冰
呢个沙冰都整得几有份量,咬落去系碎碎嘅沙冰,中间亦都夹杂着朱古力曲奇,加上冰冻嘅感觉,都几透心凉!

草莓冰淇淋松饼
草莓冰淇淋松饼
睇个外型整得几靓,亦都系好多人推荐嘅甜食,但系本人觉得味道不太特别,而且佢整得比较厚,食落去似系一大堆蛋黄嘅感觉,同埋士多啤梨嘅新鲜程度亦都不足,味道偏酸。但如果你系为咗饱肚的话,食完两块,你就已经够晒饱!
2051 浏览
1986 浏览
整体来讲味道都算系几好嘅,但以相同类型嘅餐厅比较,佢想比另外一间台湾食主题嘅餐厅,甜食同埋饮品嘅味道,就比较逊色小小。佢哋都系台湾人主理嘅,服务嘅质素一定毋庸置疑。总括来讲,呢间都系一间值得推荐嘅餐厅!

2017-01-25
  • 玉米里肌起司可颂