2017-04-05 77 浏览
系铜锣湾行街行到攰,想揾地方Hea又唔想再去行更远,喺时代广场周围望见到对面大厦有间类似cafe嘅餐厅,谂都无谂就上左去。餐厅地方虽然唔大,但环境都好舒适。望住个景都好靓,对正时代广场心脏地带全景。望住咁繁荣人来人往嘅街景,又同朋友轻松倾吓计,感觉好特别。虽然有得散叫,但叫套餐比较方便同抵食。佢嘅套餐系断人头计,一人大概$200 ,包晒前餐饮、前菜、汤、主菜、甜品、后餐饮等,好抵食。落咗order 未有嘢食,就同朋友玩下铺头提供嘅Card games,波字棋。一边玩,一边饮下餐前饮,我地叫左两杯雪糕水蜜桃梳打,有阵阵水蜜桃香,仲有雪糕食,岩晒我黎d咁为食既人。前菜有酥皮螺肉挞,一人有两粒,酥皮食落好松化,不过酱汁味道盖过螺肉,我地连食左螺肉都唔知。餐汤就正正常常,如果餐具精美会食得更开心。跟住落嚟嘅鹅肝,系黎一餐饭嘅重头戏。上菜时我同朋友都望住对方,心谂,块鹅肝会唔会太大块!而且煎得唔差,鹅肝嘅汁完全锁晒系入面,食细细啖已经满口鹅肝嘅香味。佢会比块面包你送鹅肝,令你唔会觉得太腻。就到主菜啦,有卡邦尼火腿意粉同埋猪肋骨加薯仔屋出名既芝士薯条。你份量实在好大,我觉得如果系三个人份量先岩岩好

就到主菜啦,有卡邦尼火腿意粉同埋猪肋骨加薯仔屋出名既芝士薯条。你份量实在好大,我觉得如果系三个人份量先岩岩好。

意粉食落有奶香味,但系偏干身,如果多啲汁会更好食。猪肋骨份量超级大,虽然冇高级西餐厅咁好食,但系性价比好高,如果肉质嫩少少会更好。我同朋友都好钟意食配菜,薯仔屋招牌薯角,系我哋嘅最爱,啱啱炸起好新鲜,加埋浓郁酱汁,全部俾我地清晒。

食完主菜,仲有甜品!系雪糕泡芙,有新鲜士多啤梨, 卖相味道都唔错。原本个餐仲包埋两杯餐后饮品,但我同朋友实在太饱,所以冇饮到。

小桃咖啡室位置10分方便,好啱行街行到攰嘅朋友、放工倾吓计、开party。价钱都系$200个左右,有得玩有得食,好抵,会再去!