2024-10-08
👧🏻😋👅🍽✨铜锣湾必食出色小店🐓-☀️ 门口挂住一只只涨卜卜肥鸡, 除左招牌海南鸡,亦有多款特色饭, 面, 小食, 全日套餐包饮品只需$63起, 仲有自家制8小时足料炖汤, 款式之多系日日食都唔会闷☀️ 全店采用无激素鸡, 除左堂食多选择, 店外亦有售无添加方便𩠌包汤包, 斩料加只鸡又一个靓𩠌, 完全系养生健康抵食之选-🐓 招牌脱骨海南鸡(半只) $128💯真心好滑! 就算鸡胸肉都唔削; 有油香但食得多都唔会觉得肥腻💯黑酱油每枱都有一枝, 另上姜葱同酸辣酱, 少少偏酸冇出面咁咸比较清新-🍲 皇牌炖汤饭餐 $99✨炖汤六选一各有功效, 拣左五指毛桃炖海底椰北菇炖唐排 清肝降火, 润肺止咳✨鸡脚同唐排都炖到好腍, 连猪肉都俾我清晒, 唔明点解可以做到煲到出晒味个汤好鲜甜但猪肉依然完全唔柴的😂✨霸王麻香口水鸡饭个酱都唔敷衍, 麻香十足配上香滑鸡肉劲送饭-🍱特色客饭 💯葱油鸡扒煎双蛋饭 $58 葱油劲邪恶, 个鸡扒淋上左秘制酱油咸咸甜甜, 肉质又弹滑鸡皮煎得香脆💯泰式猪颈肉煎双蛋饭 $60 猪颈肉切成幼条状好香脆, 当小食可能更开心, 但点左鸡酱都好送饭-🥠小食✨莲藕饼 $8 大大块入面真系有爽脆
铜锣湾必食出色小店🐓
🍱
特色客饭
🥠
小食
✨莲藕饼 $8 大大块入面真系有爽脆莲藕粒, 肉饼硬度适中唔会太实亦唔太削, 外脆内软真唔错
✨炸特级虾枣 $35 比我想像中细份, 但好在虾肉好弹牙同埋唔会炸太油, 食到虾肉鲜味
🥥
饮品