2021-12-02
我真系好钟意食日式料理,听讲铜锣湾有间以日本罐头🥫为美食嘅主题日式料理餐厅&酒吧一体,咁有特色梗系要系试试喇!餐厅有超过40款日本罐头🥫好多选择,岩晒好多客人口味,一入黎就见到成副墙都系罐头,背景墙真系好岩打卡👍左边仲有吧台,可以坐低品尝日本清酒🍶手工啤酒🍻威士忌🥃等,成间餐厅装修风格都好有简约设计理念,讲真,第一次食用罐头打造出黎嘅日式料理,真系觉得好新鲜特别👍非常推荐大家都黎试一试👍✨午间料理我拣咗蟹膏蟹籽烩饭🦀️$108呢个饭系用蟹膏蟹籽罐头整出黎嘅,包括有前菜,胡麻酱豆腐QQ嫩嫩,蔬菜沙拉,清新可口,仲有超Q弹嘅蒟蒻,饭个样其实好普通,但点知食第一啖就有惊喜!!蟹膏同蟹籽加埋忌廉,有鲜味又浓郁,真系好好食呀!我好快就食完喇✌️朋友点左 吞拿鱼尾肉大和煮炒饭$88我试左一啖,好香口!够份量👍食完饭饮返杯ICED LIME &ORANGA TEA 真系好爽口,入面有橙仔,丰富维C有营养✌️
✨午间料理
我拣咗蟹膏蟹籽烩饭🦀️$108
朋友点左 吞拿鱼尾肉大和煮炒饭$88
我试左一啖,好香口!够份量👍