2023-04-21 1731 浏览
今日收工同朋友去咗铜锣湾呢一边揾食,咁啱佢话想打边炉,但系我又想食寿喜烧 咁啱就上网揾到呢一间餐厅,佢嘅位置都算几方便,地铁站行过去大概5分钟就去到 近鹅颈桥位置!我哋今日大概系晚上8:30嘅时候去到餐厅,咁啱有最后一张枱,餐厅基本上都满座,餐厅非常光猛,空间感亦都好大,唔会话有好迫嘅感觉 店员亦都为我哋介绍佢哋嘅餐牌,我就拣咗极上黑毛和牛A4套餐,当然要配返我全日期待咗最想食嘅寿喜烧汤啦 等咗大概五分钟,我哋啲嘢食就上枱!和牛卖相非常靓仔,油脂非常丰富,而且平均 店员建议我哋,10秒内就可以拎起,点埋蛋浆食,口感更加滑!牛肉嘅味道亦都非常浓郁,肉质亦都非常嫩滑,做到入口即溶嘅感觉 呢只牛肉嘅质素非常高!忍唔住食完一件又一件,味道真系相当鲜味中途我哋仲有食到佢包埋嘅蔬菜篮,有几种唔同嘅蔬菜,两种唔同嘅菇,芋丝,粟米同萝卜 蔬菜吸收埋汤同埋牛肉嘅精华,显得更加好食 蔬菜睇落都好新鲜,朋友同我都食到非常满足 最后加上乌冬(+$15),完美吸收晒所有汤汁,完美嘅作结!店员最后拎咗日式嘅绿茶甜品俾我哋食,烟烟韧韧几有咬口,食到捧住个肚走! 总括嚟讲呢间餐厅都值得推介,我哋用餐嘅体验都非常好!牛

呢只牛肉嘅质素非常高!
忍唔住食完一件又一件,味道真系相当鲜味

蔬菜吸收埋汤同埋牛肉嘅精华,显得更加好食
蔬菜睇落都好新鲜,朋友同我都食到非常满足
最后加上乌冬(+$15),完美吸收晒所有汤汁,完美嘅作结!

总括嚟讲呢间餐厅都值得推介,我哋用餐嘅体验都非常好!牛肉质素出奇地好,大家不妨一试
  • 日本黑毛和牛A4套餐