2023-08-12 9 浏览
铜锣湾出名多好嘢食😋不过多数都系西餐厅同埋cafe比较多,估唔到连川菜都有!仲要价钱都几相宜😳我哋分别叫咗2个「山止川行一人午市套餐」$128未计加一,可以拣2款前菜、1款主菜而且仲包埋汽水/酸梅汤☝🏻超丰富!.一齐嚟睇吓我哋食咗啲咩先🥢前菜:😋红油蒜泥白肉四川口水鸡红油青瓜牛展雷椒皮蛋虽然系跟餐前菜,但系摆盘完全唔马虎,仲好精致添❤️蒜泥白肉以卷状形式呈现,令香料可以渗透喺肉片同埋青瓜片入面,好惹味;口水鸡唔会太辣,而且啲鸡肉颇嫩滑,唔错;牛展口感弹牙,同青瓜嘅爽脆口感好夹;雷椒皮蛋系送饭一流嘅~压辣嘅尖椒再加入多种调味料,令尖椒更容易索晒啲汁料,连同皮蛋一齐食,非常开胃😋.主菜:酸菜桂花鱼水煮安格斯牛肉呢两道主菜卖相极之吸引,啲桂花鱼几嫩滑,而且酸菜汤亦唔错,多种调味料连同桂花鱼一齐送饭,愈食愈开胃🥰水煮安格斯牛肉唔会太辣,少少麻,牛肉亦煮得刚好,几juicy唔会「鞋烚烚」☝🏻.食完呢两个一人餐其实都好饱下,但系想食埋个甜品,感觉圆满啲~所以我哋额外再叫咗个豆沙锅饼😋豆沙馅唔会太甜,几香浓豆味,而且外皮炸得金黄酥脆,厚薄控制适中,唔错👍🏻个人表示欣赏.整体嚟讲,呢度性价比几高,食物份

仲要价钱都几相宜😳

我哋分别叫咗2个「山止川行一人午市套餐」

$128未计加一,可以拣2款前菜、1款主菜

而且仲包埋汽水/酸梅汤☝🏻超丰富!

一齐嚟睇吓我哋食咗啲咩先🥢

雷椒皮蛋

主菜:

酸菜桂花鱼

水煮安格斯牛肉

整体嚟讲,呢度性价比几高,食物份量同埋质素都唔错,午市套餐都整得咁精致👍🏻环境都舒适,坐得几舒服~

据闻呢度仲有火锅食,下次有机会同大班啲朋友嚟都想嚟试埋佢🥰

😋山止川行

📍铜锣湾渣甸街66号亨环2楼