最近经过铜锣湾,揾到呢间楼上餐厅---🌟Groovy🌟,系食西餐为主,餐牌选择好集中,可以跟餐连餐汤同沙律,餐厅系即点即整,热辣辣上枱,热饮可以再加热水👍🏻每个餐仲有甜品送,甜品好味道,系雪糕同啫喱,好香浓,又唔会太甜💓._.🥗| 是日餐汤&沙律 |🥗餐汤系椰菜花汤,好结身之余仲整得好幼滑,好好味。沙律菜新鲜,而且都份量多·🐟| 樱花虾脆脆哈利拔鱼配法式芥末酱&炸薯条 |🐟哈利拔鱼块大大旧,上面布满樱花虾脆脆,跟配芥末酱可以点,点咗会更加惹味,伴碟嘅炸薯条好脆身,热辣辣,配菜香焗完好香浓·🍝| 极浓海胆扁意粉 |🍝海胆大大旧系面头好吸睛,仲要好鲜味,浓郁嘅海胆淡淡鲜味,海胆酱满满好多浸满意粉,每条意粉都挂满汁,啱晒我呢啲重口味嘅人,好满足!·🍵| Earl Grey |🍵茶包冲嘅Earl Gery好香浓,仲要系热水冲泡,暖粒粒·💛| Lemongrass and Ginger |💛香喷喷嘅Lemongrass香味,同彊味好暖身,而且仲好驱寒._.
._.
🥗| 是日餐汤&沙律 |🥗
🐟| 樱花虾脆脆哈利拔鱼配法式芥末酱&炸薯条 |🐟
🍝| 极浓海胆扁意粉 |🍝
🍵| Earl Grey |🍵
茶包冲嘅Earl Gery好香浓,仲要系热水冲泡,暖粒粒
💛| Lemongrass and Ginger |💛
._.