谂起自己都已经好耐冇去过铜锣湾,有日买完阿囡嘅日常生活品之后,经过见到呢间充满天灯的越南餐厅,即时被佢既装修吸引😍就忍唔住入左去!可能系因为时间尚早既关系,餐厅唔算太多人,所以先有机会可以坐到2楼嘅露台位!见到餐牌,款式都几多,而且有好多特色嘅越南菜我未见过,所以都叫咗几款试下!🍡西贡鸡春子汤蒙 HK$119鸡汤底几香,唔算太浓,咸淡程度啱啱好因为有时都会怕啲鸡汤太过浓郁,会好易济!但好彩个鸡汤无咁既情况出现!而且鸡肉嘅份量好多,厚身兼食落啖啖肉,口感嫩滑!🍡潘切直送小墨鱼春捞檬 HK$168第一次食越南餐系有小墨鱼😯所以就好奇心之下叫左!佢嘅酱汁都几特别,同时都辣辣地,食唔到辣既朋友仔就建议唔好叫比较好!墨鱼仔口感好滑,好似食紧刺身咁!不过职员都好贴心同我讲记得要留意墨鱼仔既骨!🍡顶级火焰羊肋骨HK$330一开始本身好期待呢个羊肋骨,可惜既系啲肉质好有咬口,牙仔比较硬正既可以挑战下!五香粉好出,好有串烧味道!

🍡西贡鸡春子汤蒙 HK$119

鸡汤底几香,唔算太浓,咸淡程度啱啱好

🍡潘切直送小墨鱼春捞檬 HK$168

🍡顶级火焰羊肋骨HK$330

五香粉好出,好有串烧味道!