2023-08-18
岩盐日本料理价钱💲: $58/ $52/ $68/ $88/ $128/ $138好味程度😋: 3.7/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 4/5性价比🥢: 4.3/5回头率😚: 3.7/5-利舞台入面有多间餐厅选择,今次去左呢间食日本菜的,主打日本釜饭。餐厅坐位阔落,系得个个商场的环境都唔错,重点系佢的价钱估唔到几抵食,餐牌选择都多😆-✅油甘鱼腩/ 火炙左口鱼边寿司。油甘鱼腩好厚身,肥美,有鱼的甘香味。左口鱼边的油脂系爆发出来,如果可以重d炙烧味就好☺️-✅蟹肉芝士天妇卷。蟹肉的存在感唔太高,连埋蟹子、青瓜、蛋丝等,味道主要来自芝士😜 个人几钟意佢的天妇罗皮,香脆得来同入面黏黏的饭粒有对比🤓-✅木鱼高汤浸翡翠苗。平时唔食翡翠苗的我可能因为呢个有其他配料系入面,竟然好容易入口😱 有萝卜、油扬、杂菇,浸住高汤系几鲜味,仲有好香的木鱼味🤗-✅✅串烧盛盒。超级抵食‼️款款都不过不失。冬菇比较干,蕃薯仔同🫑都正路。鸡翼的皮烧到好脆,够咸😌 鸡肉丸子唔干,但不能用鸡软骨棒个d同佢比。牛舌都大块同唔难咬开🤩 鸡软骨当然好食!大葱鸭卷就有d鸭臊味所以一般🫣-✅和风牛肉釜饭。日本釜饭好似香港煲仔饭咁,食到底会
好味程度😋: 3.7/5
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 4/5
性价比🥢: 4.3/5
回头率😚: 3.7/5
✅和风牛肉釜饭。日本釜饭好似香港煲仔饭咁,食到底会有饭焦,比你加茶落去做茶泡饭🥳 饭身比较湿润,和风牛肉唔韧,有煮到甜甜地的洋葱🧅加埋姜、菇同菜,成个饭的味道几丰富。可惜流心蛋已经焗熟了。
质素正正常常,但系铜锣湾商场有呢个价钱性价比好高,特别串烧拼盘!