无辣不欢嘅肥西钟意食川菜就梗架啦😌最近食酸菜鱼嘅频率都几高,平时就唔食鱼嘅,但滑溜无骨唔腥嘅酸菜鱼/水煮鱼就ok🤪👅老坛酸菜鱼($258 for 2) 8/10可以用$28加一个配料,肥西加咗鸭血、莴笋同薯粉。嗌咗中辣,汤底酸菜颇多,够酸得嚟都好多花椒同干辣椒,所以食落小小痹,偏辣😌鱼嘅份量足,滑身冇咩刺,间唔中一两条细骨,好嫩小心一夹就散。个汤本身有啲萝卜/冬瓜(?),煮到好淋劲吸汤😚鸭血麻麻,比较易散,口感一般。莴笋丝分量唔多,但爽口清甜,真系必嗌。薯粉系扁身个只,超烟韧,挂汤得嚟又饱肚,浸耐咗都唔会冇咗个咬口,最爱之面食!!两个人食完饱到傻🤣____________________________Openrice book 枱有八折,不过一人收$10茶钱,可能因为我地早食所以冇乜人,姐姐劲热情,全部都系卡位有梳发,坐得几舒服,座位阔落,地点都好方便系正地铁出口隔离,埋单每人百八蚊,铜锣湾晚市嚟讲算抵食😌红磡个间肥西都食过,但味道同环境方面都系cwb略胜一筹😗味道:8/10服务:8/10环境:7.5/10性价比:7.5/10

👅老坛酸菜鱼($258 for 2) 8/10
____________________________