2022-07-03
一直都知最近cwb开咗间劲多人排队👣👣嘅麻糬波波舖头,听闻要排成几个钟嘅我一直心思思试👉🏻👈🏻👉🏻👈🏻大概爱吃的人运气不会太差,夜晚食饭时间见居然无乜人排队,再东问问西问问,原来又就到出炉时间,考虑三秒之后就自动自觉地去排队🤣舖头写明每人限买6个,当日除咗简单𠮶两款,净系有三种特别口味可以买。我地分别买咗原味QQ、菠萝QQ、伯爵茶QQ、朱古力QQ同抹茶QQ。一拎上手热辣辣,我地买完就急急脸行去附近休憩处享用🤩喺特别口味当中,最好食就系伯爵茶口味($10/个),茶味浓香,脆皮香甜。朱古力同抹茶相比之下就略为普通,但都唔会令人失望。比较平实嘅口味就有原味QQ、菠萝QQ($15/2个)。因为无菠萝脆皮嘅关系,原味食落同坊间其他普通麻糬无分别。相反菠萝QQ食落香甜,如果对特别口味无兴趣嘅朋友,性价比更高。实在太多食唔哂,我就拎买多咗嘅抹茶QQ翻屋企,隔夜之后用焗炉整热之后,同新鲜出炉嘅时候都有七、八成似,可以买翻屋企慢慢食!排队其间都见有唔少街坊去买蛋糕面包,话哂都系由前四季酒店西饼师傅主理嘅饼店,门口亦都有notice话比人知用高级材料,就算小店经营都唔会输比连锁店。