2023-08-17
登龙街地下最近开咗间新餐厅,外面黑白色嘅复古摩登装修,睇落好高级咁,但睇 menu 又算太贵,就畀佢吸引咗入去!👀餐厅楼底好高,好开扬,而且欧陆风嘅设计,一道道圆拱形下有一张张梳化🛋️,好似一个个包厢咁,啲位好宽,私人空间好足,坐得舒服,🥂拍住拖嚟食就啱晒!虽然系西餐厅,但菜式比较似 fusion 菜,Menu 入面就有🍛西班牙八爪鱼配马拉娘惹甜酸杂菜同🦑中式冰梅酱烧原只北海道鱿鱼筒,睇个名都觉得好特别!最后叫咗 4样睇落比较啱口味嘅,摆盘精致,好 courful🌈,唔止打卡一流,味道同配搭都好有惊喜!今次呢间绝对系真心推介,性价比高,💯可以 encore!🥪三重奏 Sourdough Toast $138呢个三重奏摆盘真系劲靓,3样馅料放喺正方形餐盒度🍱 ,排成一条条,色彩缤纷🎨 ,中间仲有只蟹钳,超级靓!🦀而餐盒仲要放喺野餐盘入面,旁边放酸种面包同干草装饰,劲有欧陆 feel!3样馅料入面,🦞我最钟意龙虾明太子沙律 X 北海道黑蟹子,龙虾肉弹牙,混合有微微辣嘅明太子酱,进一步提鲜,加上北海道黑蟹子嘅卜卜口感,好有层次!🍤而鲜虾 X 三文鱼子 X 甜椒蛋黄酱,鲜同样脆嫩弹牙,配埋甜椒蛋
🥪三重奏 Sourdough Toast $138
呢个三重奏摆盘真系劲靓,3样馅料放喺正方形餐盒度🍱 ,排成一条条,色彩缤纷🎨 ,中间仲有只蟹钳,超级靓!🦀而餐盒仲要放喺野餐盘入面,旁边放酸种面包同干草装饰,劲有欧陆 feel!3样馅料入面,🦞我最钟意龙虾明太子沙律 X 北海道黑蟹子,龙虾肉弹牙,混合有微微辣嘅明太子酱,进一步提鲜,加上北海道黑蟹子嘅卜卜口感,好有层次!🍤而鲜虾 X 三文鱼子 X 甜椒蛋黄酱,鲜同样脆嫩弹牙,配埋甜椒蛋黄酱,惹味得嚟,有阵阵清新嘅香料味!最保险嘅就系🥑烟三文鱼 X 牛油果 X 酸忌廉,唔驶讲都知一定好食!酸种面包亦非常松软,想要几多馅料都可以自己加,唯一美中不足之处,就系包太少,唔够涂晒咁多馅料!
🍝原只蒜蓉烧扇贝+忌廉明太子意大利饭 $138
中间放咗只烧到劲香嘅烧扇贝,未食都已经流口水!而意大利饭加咗浓滑嘅忌廉同微辣嘅明太子,令饭有饱满感之外,又唔会太腻,加埋樱花虾同野菇,口感就更丰富!
凤梨酥巴斯克芝士蛋糕
凤梨酥巴斯克芝士蛋糕
🍍凤梨酥巴斯克芝士蛋糕 $68
第一次食巴斯克蛋糕会食到榴梿嘅口感,劲滑劲 creamy ,仲要有一丝丝嘅凤梨肉,香甜清新,浓厚又唔腻,超好食👍🏻👍🏻👍🏻
Iced Strawberry Latte
🍓Iced Strawberry Latte $52
面层浓郁嘅奶泡好绵密,中层牛奶加埋士多啤梨嘅酸甜,sweet 得嚟清新不腻,底部嘅士多啤梨蓉有粒粒口感,饮落满满幸福感!