2018-10-10 69 浏览
闺密去左exchange好耐冇见,一返嚟梗系要揾个地方同佢好好聚下。嚟铜锣湾咁多次真系第一次嚟Tower 535,外表系商业大厦feel,估唔到入面有间咁别致嘅餐厅。餐厅座位好隐蔽,啱晒注重私隐嘅人,唔会俾人一眼睇晒。我同friend一人叫左一个set,每个set都有一份主食、汤同饮品。首先嚟嘅系DAILY SOUP: 忌廉汤🥣~每日嘅汤都会唔同,今日咁啱系我钟意嘅忌廉汤😍汤好浓郁,有好多材料,啖啖都食到蚬肉,鲜味十足!由于我同friend都系抹茶爱好者,所以我地叫左两杯Matcha Latte, 可能因为我地系饮完汤食紧意粉先饮,有小小冻左,但依然咁好饮🤤表面嘅拉花靓到唔舍得破坏!店员仲好俾心机咁拉左天鹅🍃WILD MUSHROOM TRUFFLE RISOTTO: 杂菌同松露可以话系香气逼人!意饭嘅味道好浓郁,口感creamy,令人食到停唔到口🤤DAILY PASTA: 由橄榄油同罗勒叶煮成嘅长通粉,好重罗勒叶味,仲可以食到一粒粒嘅罗勒叶😂表面洒上芝士粉呢度环境清静,又隐蔽,好适合自己一个人嚟做野或者同friend倾计!

餐厅座位好隐蔽,啱晒注重私隐嘅人,唔会俾人一眼睇晒。

首先嚟嘅系DAILY SOUP: 忌廉汤🥣~