2024-11-17
泷本日式料理喺11月2号开业,位于铜锣湾广场二期,位置都几方便,餐厅环境装修以轻木系为主,灯光柔和,空间阔落,坐落去都几舒服,另外仲有唔少卡位、大枱,仲设有包房,一大班朋友过嚟食都冇问题👍🏻今次我食嘅系A餐【经典刺身盛宴】,当日我系平日夜晚7pm去食,讲紧每位💰$328,都有唔少嘅款式,超过70款,经典刺身食咗三文鱼、油甘鱼、甜虾等,全部都好新鲜;另外有唔少寿司款式都系好有创意,例如樱花虾鳗鱼玉子烧、泷本花之恋,估唔到樱花虾同鳗鱼都几夹,玉子烧甜甜地配埋鳗鱼食几好食,而花之恋仲有蟹膏添,一啖食好爽熟食仲有天妇罗、串烧、烧物、锅物、一品料理,最特别系有寿喜烧、鹅肝多士、花雕醉鲍鱼、烧乳鸽等等熟悉嘅款式好多都好吸引,个人口味最钟意榴梿炸弹,榴梿味好重,而且炸得好香脆;另外好钟意佢个西京比目鱼,比目鱼好香滑,烧到啱啱好,而拉面系由拉面店师傅亲自制作🍜去到一定要必食🙌🏻另外仲有个自助区,最特别系有麻辣鸡煲、小龙虾、酸菜鱼,好少见放题会有咁多熟食,麻辣鸡煲啲鸡唔算好辣,鸡肉肉质够滑,酸菜鱼辣度唔太辣,鱼系冇骨而且好大块,另外仲有好多炸物、前菜、甜品、水果、雪糕雪条咁样,当日真系食到劲饱,款式都较
熟食仲有天妇罗、串烧、烧物、锅物、一品料理,
🙌🏻另外仲有个自助区,最特别系有麻辣鸡煲、小龙虾、酸菜鱼,好少见放题会有咁多熟食,麻辣鸡煲啲鸡唔算好辣,鸡肉肉质够滑,酸菜鱼辣度唔太辣,鱼系冇骨而且好大块,另外仲有好多炸物、前菜、甜品、水果、雪糕雪条咁样,当日真系食到劲饱,款式都较多,大部份都好啱口味