2023-11-19
🥯食物方面Lunch set menu:3样前菜、松叶蟹肉茶碗蒸、狮鱼刺身、10款寿司、秋刀鱼矶边卷、素面清汤同一球海盐雪糕。整体食物评价:★ ★ ★ ★ ★整体食物味道都好新鲜,食落都会有种鲜甜既感觉🤤。服务态度:★ ★ ★ ★ ★师傅会好细心show 原条鱼同埋讲解每件鱼生既品种同来源地,令客人会有种用膳享受既感觉。环境气氛:★ ★ ★ ★ ★ 环境设计系以浅木色既颜色为主调,都好有去到日本既感觉!前菜:汁煮黑梅贝番茄系超甜🤩,系唔同平时既番茄!而黑梅贝系螺肉,螺肉用清酒煮过,所以唔会腥😌。盐烧日本太刀鱼太刀鱼肉质嫩滑,而且好香浓鱼油味道😆。而且鱼系配上桔仔汁唔系柠檬汁,令到味道更香又唔会有柠檬既酸味。清酒煮文蛤日本蚬个size系比平时大好多😂,加上用清酒煮蚬肉更加嫩滑松叶蟹肉茶碗蒸茶碗蒸既蒸蛋比平常实而嫩滑,唔会咁容易散☺️。另外味道因为有松叶蟹肉既加持,令到蒸蛋既味道更鲜甜🤩。主打秋季菜式:秋刀鱼矶边卷秋刀鱼生再配埋紫苏叶同茗荷,令到口感会更多层次😝。狮鱼刺身餐厅会将乌鱼籽磨碎系刺身上面,令到味道有种咸香😎。寿司:白虾北海道活带子真鲷北寄贝地金目鲷赤贝剥皮鱼中拖罗赤鯥海胆不得不提
Lunch set menu:
整体食物评价:★ ★ ★ ★ ★
整体食物味道都好新鲜,食落都会有种鲜甜既感觉🤤。
服务态度:★ ★ ★ ★ ★
环境气氛:★ ★ ★ ★ ★
环境设计系以浅木色既颜色为主调,都好有去到日本既感觉!
前菜:
汁煮黑梅贝
盐烧日本太刀鱼
清酒煮文蛤
日本蚬个size系比平时大好多😂,加上用清酒煮蚬肉更加嫩滑
松叶蟹肉茶碗蒸
主打秋季菜式:
秋刀鱼矶边卷
秋刀鱼生再配埋紫苏叶同茗荷,令到口感会更多层次😝。
狮鱼刺身
餐厅会将乌鱼籽磨碎系刺身上面,令到味道有种咸香😎。
寿司:
剥皮鱼
中拖罗
赤鯥
海胆
不得不提佢嘅海胆真系超新鲜味道系非常之甜美🤤。
素面清汤
甜品