2023-01-21
系喧闹嘅铜锣湾中,发现一间宁静有格调嘅西餐厅。不但环境雅致,食物都好高质!菠菜汁烟三文鱼扁意粉 $108面质弹牙好有口感,三文鱼味好出!酱汁都好正好浓郁,好 creamy!简直觉得愈食愈好食呀!香煎澳洲西冷扒(转肉眼) 配韩式烧汁 $198先讲薯条,好脆好新鲜!再讲牛肉,我地叫左五成熟,超香超 juicy!加埋烧汁甜甜地,同牛肉劲match,又令层次丰富左!但如果唔喜欢甜嘅朋友,隔离都有蒜盐可以点!两种口味两种享受!精选餐汤 与 饮品(跟餐)今日嘅精选餐汤系粟米浓汤,卖相几好,仲几好饮添!至于饮品,我地叫左冻咖啡(跟餐免费)同红莓汁(另+$8)。咖啡方面好细心,会分开奶同糖上。而红莓汁,酸酸甜甜好鬼 fresh!好开胃又解渴!题外话,红莓汁个杯仲好特别添,入面有个冰山!水牛城鸡翼 +$68鸡翼明显系先炸过再淋汁,好脆口新鲜!酸酸甜甜好开胃呀!朱古力蛋糕 +$28共有4层,每层有不同嘅软硬度同口感,层次感好丰富!好浓朱古力味!最上一层系牛奶朱古力味慕丝(有出奇蛋嘅味!),第二层系牛奶味道,第三层似脆脆地嘅朱古力饼,亦系最浓朱古力味嘅部分,最后第四层就系薄薄海绵蛋糕。好好食呀!推介!
菠菜汁烟三文鱼扁意粉 $108
香煎澳洲西冷扒(转肉眼) 配韩式烧汁 $198
精选餐汤 与 饮品(跟餐)
水牛城鸡翼 +$68
鸡翼明显系先炸过再淋汁,好脆口新鲜!酸酸甜甜好开胃呀!
朱古力蛋糕 +$28