2022-01-22
今日懒得煮饭所以求其喺屋企附近揾间近近地嘅餐厅食,就拣咗依间~lunch set价钱算港岛平民价~🧡香脆鸡扒捞檬粉🧡💵$58鸡扒应该系用炸嘅,炸到劲香脆😍调味偏重口味少少,不过配檬粉就啱啱好~檬粉份量好多!比较偏向粗身少少,质素正常嘅普通😂有例牌配料例如有萝卜丝、青瓜丝同花生碎~侍应会直接俾一大樽捞檬汁你自己倒~整体嚟讲系一碗质素正常份量偏多嘅捞檬~💛泰式无骨海南鸡配油饭 💛💵$88佢一上到枱就俾佢个盘吓亲,好大盘😂一次过上齐晒啲汤、鸡、油饭同酱料☺️汤有两旧煲到好腍嘅冬瓜,但系个汤真系好咸😥虽然都预咗系味精汤,但系真系无预过佢咁咸🙈饮咗啖我就即刻放低咗🤭鸡质素正常,唔算好出色,不过份量同调味都ok~酱料都系一正常𠮶啲啦~反而个油饭算几好食,加咗啲姜黄粉同香料,食落好香,饭嘅质感都啱啱好,唔错~🤎泰式沙嗲(猪。2串)🤎💵$28另外追加咗2串沙嗲串烧,可以猪、牛、羊三拣一~我地拣咗猪,都几多肉🥰烧到好香好惹味,啖啖肉😍调味系偏甜嘅腌料,加埋啲花生酱,好食😋💕overall💕总括而言系一间正常质素份量偏多嘅泰国餐厅~
🧡香脆鸡扒捞檬粉🧡
💵$58
💛泰式无骨海南鸡配油饭 💛
💵$88
🤎泰式沙嗲(猪。2串)🤎
💵$28
💕overall💕
总括而言系一间正常质素份量偏多嘅泰国餐厅~
香脆鸡扒捞檬粉
泰式无骨海南鸡配油饭
泰式沙嗲(猪。2串)