平时返工多数都会同同事过黎登龙街食饭,今晚去到永光中心楼上既花宵日式居酒屋,静静地同朋友坐低倾下计,食物种类都几多选择,而且价钱亲民,一于试多几款先得🌟花宵刺身拼盘 ($368)呢个花宵刺身拼盘有5款时令剌身,今日有鱼类有贝类啱哂我,师傅拣左𫚕鱼、真鲷、甜虾、帆立贝同炙烧拖罗,由较为淡味既𫚕鱼同真鲷开始食,帆立贝厚肉爽弹,最惊喜系炙烧拖罗,炙烧过后逼出油脂,入口即溶😍😍🌟酒煮鲍鱼 ($88)酒煮鲍鱼非常入味,预先切好四件好方便,肉质软嫩且有嚼劲👍🏻👍🏻👍🏻🌟盐烧油甘鱼鲛 ($168)平时系出面好少食鱼,朋友推介我要试下油甘鱼鲛,鱼皮烧到好香脆,鱼肉嫩滑多汁唔会有细骨,点埋酸汁一齐食更能提升鱼既鲜味😚😚😚🌟樱花虾多士 ($58)呢个樱花虾多士系限定新品,先将虾胶放系面包面,上面再加樱花虾一齐炸,口感层次非常丰富🌟野菜䲞鱼稻庭乌冬 ($88)私心推介大家一定要叫呢个,记得book位前预留订呢个鱼汤乌冬,汤底用上大量鱼骨同鱼头熬制而成,汤底呈奶白色,无添加其他食材同味精,趁热饮返碗汤暖胃,稻庭乌冬煮到刚刚好够弹牙,吸收哂鱼汤既精华,好想再encore呢个😍🌟焦糖菠萝 ($58)见到餐牌有个焦

🌟花宵刺身拼盘 ($368)

🌟酒煮鲍鱼 ($88)

🌟盐烧油甘鱼鲛 ($168)

🌟樱花虾多士 ($58)

🌟野菜䲞鱼稻庭乌冬 ($88)

🌟焦糖菠萝 ($58)
见到餐牌有个焦糖菠萝好吸引,忍唔住叫左一客试下,菠萝香甜多汁,上面加左砂糖烧到焦糖状,脆卜卜咁几好食😋

甜品: 日式芝士蛋糕
店长超好人请我地试下佢地自家制既日式芝士蛋糕,上面加左少少蓝莓酱,口感轻盈不油腻,高质😚😚😚