2022-06-19
今次介绍系铜锣湾嘅楼上cafe shop☕️我地试左3款主菜同小食,佢地嘅质素都唔错,等左唔算好耐啲野食就黎哂,而且每一份嘅分量刚刚好~.Lunch set 系包餐汤或沙律🥗同饮品☕️果日嘅餐汤系忌廉玉米浓汤🌽佢地嘅忌廉打得好细好滑,清甜嘅玉米同埋浓郁忌廉为呢一餐带黎好开始~杂菜沙律系以好多款既菜菜同蕃茄混合而成🍅蔬菜相当新鲜,加埋芝麻酱就开开胃胃咁🥬饮品方面简左冻奶茶同玄米茶,奶同糖浆另上,可以自己调教合适既甜度~.☀️忌廉汁明太子大虾意粉呢个意粉食落爽口,有少少口感,食落好creamy,每一啖都会有忌廉汁,一啲都唔dry 如果明太子更有浓就会同忌廉更加好~ 除此之外,佢都有唔少虾同蟹籽! 大虾爽口弹牙,唔浓雪藏味~💰$108.☀️黑松露杂菌意大利饭意大利饭口感丰富,除左意大利饭食落烟银之外,杂菌都好入味,黑松露味浓郁,而且成个饭食落好香🌬💰$98.🌤香煎厚切猪扒配薯蓉猪扒都大块,可以切到10块左右,啖啖肉,煮到几谂,加埋烧汁就更加惹味。仲有好细滑嘅薯蓉作为配菜😆💰$138⛅️水牛城鸡翼 呢款鸡翼食落酸酸甜甜,又唔会太辣味,鸡翼大大只,肉质几嫩,可以一试💕💰$68.
Lunch set 系包餐汤或沙律🥗同饮品☕️
果日嘅餐汤系忌廉玉米浓汤🌽
杂菜沙律系以好多款既菜菜同蕃茄混合而成🍅
蔬菜相当新鲜,加埋芝麻酱就开开胃胃咁🥬
☀️忌廉汁明太子大虾意粉
💰$108