2022-05-03 115 浏览
铜锣湾呢幢大厦出名多嘢食,今次又再到访,黎左呢间几多好评既越南菜Fuhn!一层一间餐厅地方唔算好大,但枱与枱中间有足够空间唔怕逼夹。餐牌有好多主食,沙律,小食等选择,店员仲介绍咗新菜式同新既酒精饮品俾我地下昼仲要返工饮唔到酒,但拣咗两款新推出主菜试下佢😍顺化汤粉一上枱大大碗粉好夸张!汤头鲜甜,配料既洋葱同香茅为汤头带多少少香料味,系咁饮都唔怕口渴。配料有黑毛猪、猪手、扎肉、牛𦟌同鸡丸,我最钟意鸡丸同猪手,好惹味。呢款粉会跟埋一小碟辣椒酱,我食咗半碗原味半碗加辣,各有风味好过瘾🤤 XO酱鸡丝虾炒金边粉朋友嘅金边粉好有镬气,香草味浓,金边粉炒得够干身而且有大大只虾,都几饱肚三上小食拼盘小食拼盘有蒜蓉牛油鸡翼、手打虾饼同春卷各两件,价钱少贵但虾饼真系好好食!!!炸粉好薄而且入面fill满虾肉,好正😍牛油果奶昔、蝶豆花青柠梳打呢度嘅饮品都好有特色,朋友嘅牛油果奶昔香浓幼滑,我既蝶豆花青柠梳打颜色超靓,味道酸得来有少少甜味,好开胃!

一层一间餐厅地方唔算好大,但枱与枱中间有足够空间唔怕逼夹。

下昼仲要返工饮唔到酒,但拣咗两款新推出主菜试下佢😍

顺化汤粉

XO酱鸡丝虾炒金边粉
三上小食拼盘

牛油果奶昔、蝶豆花青柠梳打