2019-04-14
今日喺铜锣湾放工,就去咗附近嘅百乐中心𠮶度揾嘢食,朋友话想食火锅,我地就嚟咗呢间餐厅啦!一入去,地方虽然唔算大,但系啲座位都好阔落。今日天气已经有少少热,再加上打边炉就梗系要饮冻冰冰嘅啤酒啦,原来呢间餐厅做紧promotion,啤酒逢星期一就买一送一,如此类推,星期日就买七送七!见到promotion咁抵,我哋即刻order番啲啤酒先!多口一问仲有冇其他优惠,店员话除左啤酒优惠,仲有生日优惠架。庆祝生日会有各种优惠,可以打电话book位时问下。另外,如果人数够多,仲可以book房。-店员之后就介绍左啲汤底,今日我哋就拣咗一个清汤、一个麻辣火锅汤底:个麻辣火锅汤底好吸引呀!麻辣汤麻而不太辣,怕辣嘅朋友都食到。-泰式生虾:生虾配上辣椒、蒜片、咸柠檬,食落虾肉爽口,配上以上各种调味料,更加惹味。-百花酿油条:油炸鬼酿入虾胶,再炸脆,热辣辣又弹牙,感觉新鲜👍🏻-特尚手切牛:牛肉油花丰富,肉味十足👍🏻用上双飞嘅切法,令牛肉快熟得尼又有口感,灼一灼就食得,正呀!牛肉份量唔少,好满足呀!-四色丸尚盛:每种丸都有特色,例如:牛丸入面有咸蛋黄; 猪肉丸入面有黑松露。平凡嘅丸,原来都可以不平凡。五味豚拼盘
个麻辣 火锅汤底好吸引呀!麻辣汤麻而不太辣,怕辣嘅朋友都食到。
泰式生虾:
百花酿油条:
油炸鬼酿入虾胶,再炸脆,热辣辣又弹牙,感觉新鲜👍🏻
特尚手切牛:
四色丸尚盛:
五味豚拼盘:
打边炉点少得内脏呀🤤拼盘有三层,有啲似西式afternoon tea😂上层系猪红,中层系豚肉片,底层系猪皮,猪润同粉肠。豚肉片有口感又唔嚡,底层三款都好食,系猪红逊色啲,冇味...
食饱饱就买单啦,好彩我哋今日早嚟,因为喺7:30之前结帐就会有8折优惠!即刻觉得好抵呀!