2023-05-04 61 浏览
我今日攞咗日假,同我两个家姐去咗铜锣湾食晏,大家姐话想食台湾正宗边炉,我都好少中午打边炉,就去V Point嘅无老锅试一试佢闻名嘅冰淇淋豆腐白汤锅,个汤底位位$78 ,但系汤底嘅豆腐同埋鸭血系90分钟任食。个汤嚟到,餐厅侍应介绍个汤底嘅材料,又叫我哋试吓个汤底啲汤,我饮到少少当归嘅味道,感觉好养生,汤底又够甜,我忍唔住饮咗一碗😂!我哋点咗一个中午优惠套餐$368就有齐以下四款食物加2杯特色饮品,十分丰富,我哋三个女仔都食唔晒,而且食物质素非常高。餐厅而家做紧宣传,只要你like佢个社交平台 专页,就送你一碟脆炸竽圆黄金球。黄金球即叫即炸,见到个样已经好吸睛,外脆内软,不油不腻,我我自己一个人食咗三粒,独自自肥🤭食完晒嘢,侍应嚟咗三杯水蜜桃沙冰,原来系送俾我哋打完边炉之后清一清口腔嘅油腻感,唔好睇佢细细杯冇料到,佢真系好清新,饮完个口真系好Fresh! 虽然冇时间去台湾旅行,但系喺香港都可以食到正宗台湾边炉,可以大快朵颐,坐得舒服,又可以同啲姊妹畅谈畅饮,好正😊