2023-10-29
【四姐川菜 - 铜锣湾】味蕾之旅!🌶️
铜锣湾嘅伯乐中心有好多间唔同嘅嘢餐厅 每次经过要食饭 但谂唔到食乜都可以考虑黎喺度揾嘢食😋 今次就同我一齐去咗百乐中心嘅呢一间川菜 味道非常唔错.🐷蒜泥白肉呢碟蒜泥白肉,唔太肥腻,一层肥又一层肉,厚薄适中,令人回味无穷,激发食欲!配埋蒜泥酱,味道唔腻,绝对必试!😋.🐷酸菜鱼 鱼肉滑嫩,汤汁微酸微辣, 虽然小编唔系好食得辣,但系都顶得顺,个底仲有粉丝,饱足感十足! 见到餐厅都有好多食客食紧酸菜鱼,绝对推介!👍.🐷泡椒牛肉 呢碟牛肉鲜嫩多汁,泡椒风味独特,微辣微麻, 同咗老板讲可唔可以尽量少辣,惊我哋顶唔顺,好彩老板话冇问题,!🤤.🐷招牌四川凉面四川凉面清凉开胃,微辣微酸,特别又美味,解腻嘅好选择!😇.【四姐川菜 - 铜锣湾】📍铜锣湾耀华街3号百乐中心10楼.#吃货日常#香港#中餐#四川菜#铜锣湾美食 #hkfoodie #foodiehk #麻辣 #川菜 #下饭 #美食分享 #好味食材 #铜锣湾好去处 #铜锣湾美食 #铜锣湾川菜
🐷蒜泥白肉
🐷酸菜鱼
🐷泡椒牛肉
🐷招牌四川凉面
四川凉面清凉开胃,微辣微酸,特别又美味,解腻嘅好选择!😇
【四姐川菜 - 铜锣湾】
📍铜锣湾耀华街3号百乐中心10楼