2023-04-24 33 浏览
今日去到铜锣湾L square呢一间餐厅食正宗嘅湘菜!朋友同我一向都钟意食辣,所以佢就拣咗呢一间餐厅试吓,而且呢一间餐厅系新开,亦都令到我哋格外兴奋 餐厅地址都唔难揾,距离地铁站大概5分钟路程 店员为我哋确认Booking之后就好快入到去 头盘我哋叫咗个手拍青瓜,青瓜配酸辣嘅配搭,非常衬,而且味道唔会过辣,青瓜亦非常清甜可口,作为前菜非常开胃 另外推介嘅有铁板水晶粉,水晶粉非常烟靭,配上辣嘅调味,热辣辣非常好食 配菜有椰菜,食落更加令到口感丰富 农家小炒肉一放上枱就闻到香辣嘅味道 分量来讲都算几多,而且非常有镬气 呢个𩠌系我同朋友最爱嘅𩠌 做得非常出色 饮品就每人一罐加多宝 都好耐冇饮加多宝,配上辣嘢食中和下都唔错 餐厅店员最后仲送咗糖水俾我哋食,非常亲切!以一间新嘅餐厅来讲都算有几高嘅水准!餐厅嘅装修亦都唔会太迫,整体用餐经验非常愉快
餐厅地址都唔难揾,距离地铁站大概5分钟路程
店员为我哋确认Booking之后就好快入到去

配菜有椰菜,食落更加令到口感丰富
农家小炒肉一放上枱就闻到香辣嘅味道
分量来讲都算几多,而且非常有镬气
呢个𩠌系我同朋友最爱嘅𩠌
做得非常出色
饮品就每人一罐加多宝
都好耐冇饮加多宝,配上辣嘢食中和下都唔错