2024-05-21
最近天气咁焗喺条街行真系好唔舒服🥵呢啲天气都系适合食酸酸辣辣嘅泰国菜🇹🇭今次就嚟到铜锣湾世贸中心食阿闲泰~#泰式生虾刺身💰$98呢个生虾刺身十分赞!🥹虽然🦐可以再鲜啲,但生虾浸住喺酸酸辣辣嘅汁入面真系💯尤其喺呢啲天气食真系好开胃,成只虾一啖摆落口真系超级超级幸福🥹我可以自己食多三盘🤣呢个必叫!#冬荫功浓汁虎虾义大利面💰$138对比起其他泰式fusion意粉嚟讲,呢个冬荫公系偏辣嘅冬荫公,唔食得辣嘅人可能会食得辛苦少少🤏🏻不过意粉好入味,同埋三款海鲜都煮得好好~特别系青口同鱿鱼🦑青口煮得啱啱好,食落口仲系软熟同有汁爆出嚟,至于鱿鱼一样系无煮过龙咬唔断嘅情况,保有弹性得嚟都容易咬断#蟹肉炒饭💰$158蟹肉炒饭都非常出色!一样系蟹肉煮得啱啱好,好松软。炒饭系粒粒分明但依然保持湿润,蛋亦都炒得好香口🤤洋葱算系偏生同辣嘅洋葱,怕洋葱味嘅可能会唔钟意,但本人就好钟意呢只洋葱🧅芦笋就还好,我自己觉得再切细啲可能会好啲~环境方面好舒适,最埋边仲有落地玻璃窗见到海景🌊不过我哋今日系walk-in,所以就坐唔到埋去啦~但望住呢个景叹好食嘅泰菜,一定无得弹🤤
#泰式生虾刺身
💰$98