2023-04-15
糖街起咗一幢新嘅商业大厦,大部份都系餐厅,今日就试吓呢一间位于19楼嘅西餐厅,木系花系靓装修,又有落地大玻璃,露天位,可以远望维港、维园的景色,好chill 😜由于我哋系6:00开始食dinner,由天光开始食到天黑都几浪漫。因为我哋同行,仲有一个小朋友,侍应哥哥好细心介绍有咩啱佢食,仲每道菜都会介绍俾我哋👍黑炭海盐配面包黑炭海盐侍应哥哥话系厨房师傅自己整,又真系几好食。Black truffle mushroom soup黑松露野菌汤Creamy , 汤够滑又够黑松露味道。Hiroshima oyster soup广岛蚝汤呢款汤好特别,好少餐厅有得饮,蚝味够浓,仲有只蚝可以食。Langostions linguine 红虾扁意粉红黑爽口弹牙,好味。Urchin orzo 海胆意大利饭意大利饭用啲海胆汁嚟煮,加埋D海胆、三文鱼子一齐食,三重享受,咁样又整得靓,又可以打下卡。Iberico pork T-bone steak 猪扒T 骨非常Juicy , 又够肉汁。Codfish with lemon butter foam 香煎鳕鱼啱晒小朋友食,鳕鱼好滑又唔会腥,薯蓉整好好👍
黑炭海盐配面包
黑炭海盐侍应哥哥话系厨房师傅自己整,又真系几好食。
Creamy , 汤够滑又够黑松露味道。
Hiroshima oyster soup广岛蚝汤
呢款汤好特别,好少餐厅有得饮,蚝味够浓,仲有只蚝可以食。
Langostions linguine 红虾扁意粉
红黑爽口弹牙,好味。
Urchin orzo 海胆意大利饭
非常Juicy , 又够肉汁。
啱晒小朋友食,鳕鱼好滑又唔会腥,薯蓉整好好👍