2019-11-07 637 浏览
呢间日式餐厅, 我每过一排就会返嚟再食,个原因好简单,当你想食日本野,但系唔肯定自己想食咩嘅时候,去呢间就啱啦。因为佢一个餐一个组合,有齐晒大部份你想食嘅日本野,咁你就唔使谂啦。而且味道几好,最紧要价钱优惠,地点又方便,就喺世贸中心。我哋今晚就叫咗个二人餐大概都系五百零蚊。第一个嚟嘅就系炸物,有两件炸蚝、两件炸猪扒。日式嘅炸物真系好好食,陈皮丘博有趣入边嘅生蚝同埋猪扒仲热辣辣,肉又鲜嫩,真系好正。跟炸物仲有个沙律菜丝。再嚟就系烧肉,切到一粒一粒嘅日式和牛,净系个卖相都已经好吸引呀。我见佢连买过路相枱我以为要自己煮原来个店员会好细心咁样帮你整热个炉,等到过路热就可以放牛,每边烧到佢封咗口,锁住佢啲最好味嘅肉汁。然后在烧多几分钟。真系好好味呀。跟餐仲有刺身拼盘,系唔错㗎!呢个应该就系类似米通,将饭焦煎到香硬,再配炆牛肉。仲有个冷面,佢俾咗个碗嚟你就自己将冷面,汤汁,紫菜,香葱同埋Wasabi捞匀佢。正。

我哋今晚就叫咗个二人餐大概都系五百零蚊。

跟餐仲有刺身拼盘,系唔错㗎!

呢个应该就系类似米通,将饭焦煎到香硬,再配炆牛肉。

2019-11-03