2020-06-30 139 浏览
今日收工之后,约咗老婆嚟到铜锣湾揾嘢食,经过见到呢间冰室招牌大大只字,成日经过但未试过,又突然心痒痒想食下铁板餐豪少少就入咗去试吓,果然有惊喜。首先我哋两个人叫咗番招牌石锅鲍鱼虾球炒饭、铁板龙虾拼牛柳,仲有蒜蓉牛油烟肉焗青口,嘢饮就试下叫咗鲜柠热情果梳打打开一下个胃口。第一时间黎个餐汤就正正常常白汤,牛油烟肉焗青口嘅份量亦不错,啲蒜香味都好浓。万众期待既龙虾拼牛柳终于都出现,先唔讲味道,个份量原来已经好够两个人食,牛扒又超厚,龙虾方面亦都中水上平,卖相摆出黎的确唔错,份量真系非常足,所以最后劲饱。另外,而石锅鲍鱼虾球炒饭,炒饭底都粒粒干身,海鲜配搭都好丰富,最紧要系石锅果种镬气够足。亦都由于份量真系唔少,我都要为老婆奉献更多胃纳出黎食晒佢地! 总结来讲,平时想去铜锣湾揾港式冰室食下扒、炒饭,呢间既食物质素唔错,抵食夹大件可以回头会再嚟帮衬果种。

2019-05-19
等候时间
1 分钟 (堂食)
  • 铁板龙虾拼牛柳