2024-07-28 1066 浏览
铜锣湾利舞台牛舞烧肉涮涮锅放题d用料食材几高阶,食物选择过百款,分几个set, 每款价钱唔同,我地食左萨摩和牛set超正,d牛真系唔同d, 唔系颓食放题,几有质数。日本萨摩地区嘅极品级牛肉。佢哋嘅肉质特别嫩滑同埋有种甜香,即使半生食都咁delicious!呢度嘅萨摩和牛有特上西冷同埋萨摩牛肩胛肉,两者做对比俾人感受到唔同口感。特上西冷切成薄片,入口即溶,完全融化喺口中,非常细致。萨摩牛肩胛,肉质都好鲜滑多汁,牛味香浓。另外,仲有牛胸腹肉,呢个部位脂肪同瘦肉比例刚好,肉质好柔软滑嫩,而且因为含脂肪,所以食落香浓浓郁,令人胃口大开。除咗呢啲牛肉类,仲有海鲜食材。首先系蒜香牛油帆立贝,大家知道帆立贝本身口感已经够脆爽,加埋浓郁嘅蒜香同埋牛油就更上一层楼,简直系绝配!仲有蒜蓉牛油烧生蚝,大家可以感受到生蚝本身嘅鲜甜,同埋蒜蓉同牛油嘅香气。最后就讲脆皮乳鸽脆口嘅皮而肉质本身又好软嫩,完全完美融合。

最后就讲脆皮乳鸽脆口嘅皮而肉质本身又好软嫩,完全完美融合。