餐厅: 小曼谷泰國美食站
资讯:

2021-10-05 47 浏览
往时每年都去泰国旅行顺道和朋友兴祝生日,依家唯有不断寻找地道泰菜餐厅去回忆喺果种味觉和感觉。今次fd子的庆生饭嚟咗呢间喺铜锣湾用火车头布置的泰国餐厅食,最欣赏个海鲜焗饭:澳洲龙虾椰青海鲜焗饭・一上枱我哋哗一声,龙虾大只到超夸张,龙虾头大过我拳头,啲料满到泻! 用椰青焗个饭味道零舍清新香甜、仲有好多旧新鲜爽脆龙虾肉、和带子鱿鱼等海鲜,份量足够填饱我哋3个小曼谷孖宝推介 -嗌呢个餐可以喺menu嘅A+B各拣1项,比散叫更加抵食:A 泰式烧盲𫚧・用泰式香草烧得鱼皮微焦香,揭开鱼皮嫩白鱼肉冒晒烟咁,条鱼size几大条肉质ok味道较淡,点埋辣汁食会惹味啲B 小曼谷海南鸡 (1/2只)・鸡件肉厚口感也算滑、鸡味就不太浓椰青波波 ・系泰国直送嘅椰青水,好得意真系成个波咁,系用饮管笃穿波波饮啲椰青水,几清甜,啲椰青肉仲好易刮出嚟食,滑捋捋几正芒果椰汁沙冰 ・成杯满晒粒粒芒果肉,既甜又解暑清热气小曼谷泰国美食站

小曼谷孖宝推介
-嗌呢个餐可以喺menu嘅A+B各拣1项,比散叫更加抵食:

A 泰式烧盲𫚧

B 小曼谷海南鸡 (1/2只)
・鸡件肉厚口感也算滑、鸡味就不太浓

芒果椰汁沙冰
・成杯满晒粒粒芒果肉,既甜又解暑清热气

小曼谷泰国美食站

泰式烧盲𫚧